Υπέρ της μείωσης των ευρωπαϊκών δασμών έναντι των ΗΠΑ τάσσεται η Μέρκελ

Σε δηλώσεις της η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, τόνισε ότι η ίδια τάσσεται υπέρ της μείωσης των ευρωπαϊκών δασμών  στις εισαγωγές αμερικανικών οχημάτων που έχουν επιβληθεί έναντι της Ουάσινγκτον.

propoli

Σημειώνεται πως η ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών είχε προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να εγκαταλείψει από την πλευρά της, τις απειλές που είχε εκτοξεύσει προ ημερών ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκών οχημάτων στις ΗΠΑ με αντάλλαγμα παραχωρήσεις.

Παράλληλα όμως η Μέρκελ επεσήμανε ότι μια τέτοια ενέργεια θα απαιτούσε την αντίστοιχη μείωση των δασμών εισαγόμενων αυτοκινήτων και από άλλες χώρες εκτός των ΗΠΑ, ειδάλλως κάτι τέτοιο θα αντέβαινε τους κανόνες που έχει θεσπίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου.

«Όταν θέλουμε να διαπραγματευθούμε δασμούς, για παράδειγμα στα αυτοκίνητα, χρειαζόμαστε μια κοινή ευρωπαϊκή θέση και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε γι’ αυτή», τόνισε η Μέρκελ. «Θα ήμουν έτοιμη να στηρίξω τις διαπραγματεύσεις για μείωση των δασμών, αλλά δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό μόνο με τις ΗΠΑ», ξεκαθάρισε από την πλευρά της.

Loading