Φόρειν Όφις: Κατάσκοποι της GRU οι δύο Ρώσοι που έδωσαν συνέντευξη

Το Φόρειν Όφις εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι η Βρετανία θεωρεί δεδομένο ότι οι δύο Ρώσοι οι οποίοι έδωσαν συνέντευξη στον κρατικό τηλεοπτικό φορέα, είναι κατάσκοποι της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας GRU και θεωρούνται ύποπτοι για τη δηλητηρίαση του διπλού Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Ιουλίας.

propoli

Από την πλευρά της, εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης ανέφερε σχετικά με την συνέντευξη των δύο ανδρών ότι για τη βρετανική «κυβέρνηση είναι σαφές ότι οι δύο αυτοί άνδρες είναι αξιωματικοί της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (GRU), οι οποίοι έκαναν χρήση ενός εξαιρετικά τοξικού χημικού όπλου στους δρόμους της χώρας μας».

«Επανειλημμένα έχουμε ζητήσει από την Ρωσία να μας δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβη τον Μάρτιο στο Σάλσμπερι. Σήμερα , για μια ακόμη φορά, απάντησαν με ψέματα επιχειρώντας να κρύψουν την αλήθεια».

Σημειώνεται ότι στο απόσπασμα της συνέντευξης των δύο ανδρών το οποίο μεταδόθηκε από την ρωσική τηλεόραση, οι δύο άνδρες αποποιήθηκαν των ευθυνών για την δηλητηρίαση των Σκριπάλ, τονίζοντας ότι η Βρετανία κάνει λάθος που τους κατηγορεί, και ότι είχαν επισκεφθεί το Σάλσμπερι απλά ως τουρίστες.

Loading