Ο ΟΗΕ γνωστοποίησε τοποθεσίες «ευαίσθητων» κτηρίων στην Ιντλίμπ

Ο Οργανισμός Ηνωμένος Εθνών, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι γνωστοποίησε τις συντεταγμένες σημαντικών κτηρίων στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, στην Ρωσία την Τουρκία και τον διεθνή συνασπισμό που δρα στη περιοχή υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, εν μέσω φόβου για γενικευμένη στρατιωτική σύρραξη στην συριακή επαρχία.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, ανώτερος εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, ανέφερε ότι στις συγκεκριμένες δυνάμεις που δρουν στην περιοχή δόθηκαν συντεταγμένες GPS 235 προστατευόμενων τοποθεσιών, όπως για παράδειγμα σχολείων και νοσοκομείων.

Ο Πάνος Μουμτζής, περιφερειακός συντονιστής της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ για την κρίση στη Συρία, επικαλέσθηκε επίσης έναν Ρώσο αξιωματούχο ο οποίος δήλωσε στη Γενεύη πως «καταβάλλεται αυτή τη στιγμή κάθε προσπάθεια για να βρεθεί μια ειρηνική λύση στο πρόβλημα».

Τα Ηνωμένα Έθνη εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα για να εξασφαλίσουν αρωγή καθώς 900.000 άνθρωποι, από συνολικό πληθυσμό 2,9 εκατομμυρίων, υπολογίζεται ότι θα διαφύγουν από την ανταρτοκρατούμενη περιοχή, δήλωσε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ. «Δεν λέω με κανέναν τρόπο πως είμαστε έτοιμοι. Το σημαντικό είναι πως καταβάλλουμε τις μέγιστες προσπάθειες για να εξασφαλίσουμε έναν βαθμό ετοιμότητας», πρόσθεσε.

Loading