Δεν θέλουν επιστροφή στο γραφείο οι Ευρωπαίοι πολίτες – Τι δείχνει έρευνα

Συνήθησαν στη remoted εργασία οι Ευρωπαίοι; – Μελέτη αναλύσει τις εργασιακές προκλήσεις

Σύμφωνα με έρευνα, μόνο το 14% των εργαζομένων επιθυμεί να επιστρέψει κανονικά στο γραφείο μετά την πανδημία covid-19, με περισσότερους από τους μισούς να λένε ότι έχουν γίνει πιο παραγωγικοί χάρη στην τηλεργασία, που άνθισε τους τελευταίους μήνες λόγω των περιοριστικών μέτρων που υιοθέτησαν οι χώρες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η υβριδική όμως εργασία όπως δηλώνουν δεν είναι ιδιαίτερα καλή επιλογή καθώς χρειάζεται σχεδόν όλη η μέρα να εργάζεται κανείς όπως δηλώνουν.

83% των εργαζομένων ζητά μεγαλύτερη στήριξη από τους εργοδότες για να εξισσοροπούν την επαγγελματική με την οικογενειακή τους ζωή.

14.000 άνθρωποι από όλη την Ευρώπη συμμετείχαν στην έρευνα

12% έφτασε το ποσοστό της τηλεργασίας, ποσοστό αυξημένο από το 5% της προηγούμενης χρονιάς σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

«Οι εργοδότες θα πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά πώς θα ικανοποιήσουν τα αιτήματα της σύγχρονης, υβριδικής ζωής», σχολίασε ο Μπέντζαμίν Μπράουν αντιπρόεδρος της Samsung Europe.

Τέλος, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν πως έχουν προσαρμόσει το σπίτι τους με χώρους φιλικούς για την τηλεργασία. Περίπου το 41% αποφάσισε να μετακομίσει εξαιτίας των νέων αναγκών που δημιούργησε η τηλεργασία.

Δείτε επίσης: Ψυχίατρος Ιωάννας Παλιοσπύρου: «Το βιτριόλι σου έκαψε μόνο το δέρμα και όχι την ψυχή»09/12/2021, 09:27Βαλάντου Γιαννακούδη