Διαδραστική έκθεση “Η Βουλγαρία μέσα από το ποτήρι του χρόνου” στη Ρώμη

Διαδραστική έκθεση, με τίτλο “Η Βουλγαρία μέσα από το ποτήρι του χρόνου”, θα παρουσιαστεί στο Μουσείο της Ρώμης, που βρίσκεται στη συνοικία Τραστεβέρε από τις 12 Δεκεμβρίου έως τις 12 Ιανουαρίου 2020. Οι διοργανωτές, το βουλγαρικό ίδρυμα “Values”, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ανακοίνωσαν ότι η έκθεση θα σηματοδοτήσει την 140η επέτειο των βουλγαρικών-ιταλικών διπλωματικών σχέσεων.
Η έκθεση επικεντρώνεται στη Βουλγαρία τη δεκαετία του 1920 και του 1930 και τις σχέσεις της με την Ιταλία εκείνη την εποχή. Οι επιμελητές της έκθεσης Μιλένα Κάνεβα και Ιρίνα Ντίλκοβα παρουσιάζουν την έκθεση διαδραστικά, με τη βοήθεια τρισδιάστατης χαρτογράφησης και προβολών, εφέ πολλαπλών αισθητήρων και animation. 
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να “ βουτήξουν” στον συναρπαστικό κόσμο της Βουλγαρίας στις αρχές του 20ου αιώνα, με τα έθιμα και την καθημερινή ζωή τους,  αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών.
Οι ιστορικές φωτογραφίες στην έκθεση έχουν διατηρηθεί προσεκτικά για έναν ολόκληρο αιώνα, περιτυλιγμένες με παλαιά διπλωματικά αντίγραφα και τηλεγραφήματα των ειδησεογραφικών πρακτορείων Reuters και BTA. 
 

©Πηγή: amna.gr