«Πυρά» κατά του Ερντογάν από τον εμπνευστή της «Γαλάζιας Πατρίδας» για την περιοχή που θα κινηθεί το «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν»

«Οι φόβοι μας έγιναν πραγματικότητα» αναφέρεται σε ανάρτηση στο διαδίκτυο

Επίθεση προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο ναύαρχος ε.α. Τζιχάτ Γιαϊτζί με αφορμή το ότι ο νέο τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» έχει αρχίσει τις γεωτρήσεις χωρίς ωστόσο να απομακρυνθεί από την τουρκική υφαλοκρηπίδα. Πιο συγκεκριμένα, βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή της Αττάλειας, στο κοίτασμα Yorukler-1 και όχι σε περιοχές που η Τουρκία έχει αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία.

«Οι φόβοι μας έγιναν πραγματικότητα! Ο πρώτος σταθμός υπηρεσίας του γεωτρύπανου Αμπντούλ Χαμίντ Χαν είναι η γεώτρηση Yörükler-1, 55 χιλιόμετρα ανοικτά της Γκαζί Πασά. Δηλαδή, εντός του χάρτη της Σεβίλλης, που μας παγιδεύει μέσα στον κόλπο της Αττάλειας… Δεν ξέρουμε τι να πούμε» αναφέρει ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του «Τουρκικού Κέντρου Θαλάσσιας και Παγκόσμιας Στρατηγικής», μιας δεξαμενής σκέψης με επικεφαλής τον Γιαϊτζί.

Στο παρελθόν ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας» ζήτησε να αποκλειστούν η Μυτιλήνη, η Σάμος και το Καστελόριζο έτσι ώστε να δεχτεί με αυτόν τον τρόπο πίεση η Ελλάδα για να αποστρατιωτικοποιηθούν τα συγκεκριμένα νησιά.

Όσοι τάσσονται υπέρ της «Γαλάζιας Πατρίδας» πίστευαν ότι το «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» θα βρισκόταν σε περιοχές που θα δημιουργούσε τετελεσμένα, απέναντι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Αντίθετα όμως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει πως αυτήν τη φορά δεν είναι διατεθειμένος να ξεπεράσει τα θαλάσσια σύνορα.

Δείτε επίσης: Τυνησία: Έξι μετανάστες, 3 γυναίκες και 3 παιδιά, πνίγηκαν σε ανατροπή πλεούμενου