Άννα Τσιφτελίδου: «Να αλλάξουμε μαζί, παντού για όλους»

Η υποψήφια δήμαρχος Θέρμης Άννας Τσιφτελίδου μίλησε στην Politik σχετικά με την απόφασή της να διεκδικήσει το δήμο Θέρμης, καθώς και το όραμα της παράταξής της «Παρέμβαση Πολιτών».

propoli

Αναλυτικά όλα όσα είπε η κ. Τσιφτελίδου: «Η δημοτική παράταξη «Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης» με εμπειρία πέντε ετών στην αυτοδιοίκηση και συνεπής στις αρχές της για ανανέωση σε πρόσωπα, με εξέλεξε νέα επικεφαλής και υποψήφια Δήμαρχο.

Στη Θέρμη διαμένω τα τελευταία 20 έτη και είμαι ευγνώμων στον σύζυγό μου που επέμενε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας στον τόπο όπου μεγάλωσε και έζησε και αυτός. Ούσα είκοσι χρόνια μάχιμη δικηγόρος και καθοδηγούμενη από την βούληση για προσφορά στην κοινωνία της Θέρμης συμμετείχα ενεργά στα κοινά μέσα από πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων αλλά και στηρίζοντας διεκδικήσεις των κατοίκων για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στις 26 Μαΐου διεκδικώ τη Δημαρχία της Θέρμης καθώς διαφοροποιούμαι από την ασκούμενη πολιτική της παρούσας δημοτικής αρχής διότι πιστεύω ότι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της καθώς στερείται προοπτικής και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού.

Το δικό μας όραμα είναι “να αλλάξουμε Μαζί, Παντού, για Όλους!” Οραματιζόμαστε ένα Δήμο που θα βρίσκεται Παντού. Που θα νοιάζεται για τους οικισμούς του. Που θα παρέχει ασφάλεια, καθαριότητα, σχολική στέγη, παιδικές χαρές, αθλητικά κέντρα, πολιτισμό, τέχνη και αισθητική. Στόχος μου είναι η ισόρροπη ανάπτυξη του αστικού και του περιαστικού περιβάλλοντος και ο δίκαιος- αποκεντρωμένος καταμερισμός των κονδυλίων. Βρισκόμενος στον προθάλαμο της τρίτης δεκαετίας του 21 ου αιώνα, ο Δήμος Θέρμης βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις, όπως η ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος, οι ήπιες μορφές μετακίνησης, η διαχείριση απορριμμάτων με τοπικά σχέδια διαχείρισης αποβλήτων, οι ενεργειακές κοινότητες.

Θέλουμε ένα Δήμο Για Όλους: Σκοπεύουμε να είμαστε κοντά σε όλους τους δημότες, γι’ αυτό θα λειτουργήσουμε γραφείο Δημάρχου στον Τρίλοφο και στα Βασιλικά. Θέλουμε ο πολίτης να εξυπηρετείται σε όποια γωνιά του Δήμου και αν βρίσκεται. Για αυτό θα επενδύσουμε στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, όπου τα αιτήματα όχι μόνο θα λαμβάνονται αλλά και θα ικανοποιούνται.

Θέλουμε να είμαστε Μαζί! Οι μεγάλες αποφάσεις για τον Δήμο δεν μπορεί να παίρνονται ερήμην των δημοτών. Δίνουμε προτεραιότητα στις δημοκρατικές διαδικασίες και στην ουσιαστική διαβούλευση με τους πολίτες και τους φορείς πριν τη λήψη αποφάσεων, δίνοντας έμφαση στη διαφάνεια και τη
λογοδοσία.

Δίνουμε προτεραιότητα σε συνεργασίες μέσα στο δημοτικό συμβούλιο καθώς δε μας φοβίζει το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που καθιστά όλες τις ψήφους ισότιμες. Μαζί, σημαίνει πάνω απ’ όλα κοινωνική αλληλεγγύη με ενίσχυση των δομών, με παροχές και κονδύλια, με ειδική πολιτική για τα δημοτικά τέλη, με έκδοση κάρτας κοινωνικής αλληλεγγύης, με δωρεάν ρεύμα για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Μαζί σημαίνει είμαστε δίπλα στην κοινωνία σε διεκδικήσεις και εξεύρεση λύσεων. Αυτό είναι το όραμά μου για τη Θέρμη του αύριο. Και για εμένα έχει ιδιαίτερη σημασία όταν ο στόχος ενώνει ανθρώπους που δεν είναι επαγγελματίες της πολιτικής και οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν στο όνομα της αυθόρμητης διάθεσης προσφοράς, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και σκοπιμότητες».

Loading