Αγοραστός: «Μετά τον Ιούνιο η εφαρμογή για τα ταμειακά διαθέσιμα»

Για μετά το τέλος Ιουνίου μετατίθεται η έναρξη εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης για την υποχρεωτική μεταφορά διαθεσίμων των φορέων της Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδας, αποκάλυψε ο Κώστας Αγοραστός.

propoli

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και περιφερειάρχης Θεσσαλίας προχώρησε σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη για τα ταμειακά διαθέσιμα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (12/2) στο υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως εξήγησε, η εφαρμογή της απόφασης «μετατίθεται, με όρους και προϋποθέσεις που θα καθορισθούν από κοινού μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας».

Στη διάρκειας 2,5 ωρών σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών, Αλ. Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Εσωτερικών, Κ. Πουλάκης, και Δημοσιονομικής Πολιτικής, Κ. Σπηλιωτόπουλος, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), Δ. Τσάκωνας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, καθώς και μέλη της.

Από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας μετείχαν οι περιφερειάρχες Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνης, Κρήτης, Στ. Αρναουτάκης, Ιονίων Νήσων, Θ. Γαλιατσάτος, και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρ. Μέτιος, τα μέλη του ΔΣ της ΕΝΠΕ, περιφερειακοί σύμβουλοι Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, και Πελοποννήσου, Ν. Πατσαρίνος, και ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φ. Σπανός.

Διαθέσιμα 455 εκατ. ευρώ από τις περιφέρειες στην ΤτΕ

«Ως περιφέρειες θέλουμε να βοηθήσουμε τη χώρα και ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπουργείων, στο τέλος του 2018 από συνολικά διαθέσιμα 1 δις 62 εκατομμυρίων ευρώ, οι περιφέρειες είχαν τοποθετήσει στην Τράπεζα της Ελλάδας τα 455 εκατομμύρια ευρώ. Άρα, οι περιφέρειες έχουν από μόνες τους αίσθηση του καθήκοντος κι έχουν κάνει αυτό που έπρεπε να κάνουν για να βοηθήσουν την πατρίδα μας», υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός και πρόσθεσε:

«Η χώρα θέλει να δείξει ότι έχει ταμειακά διαθέσιμα για να βγει στις αγορές πιο δυνατή και να έχει χαμηλότερο κόστος δανεισμού. Εμείς στις περιφέρειες θέλουμε απρόσκοπτα να κάνουμε τη δουλειά μας, να εκτελούμε τον προϋπολογισμό μας, να πληρώνουμε τα έργα και όλες τις υποχρεώσεις και να είμαστε έτοιμοι σε έκτακτες καταστάσεις για να μην έχουμε προβλήματα. Και φυσικά να μην έχουμε επιτροπεία και εποπτεία στη διαχείριση των οικονομικών μας θεμάτων και του προϋπολογισμού μας. Έχουμε βρει βηματισμό συνεργασίας και πιστεύω ότι θα φθάσουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα ώστε να μην φορτώνουμε συνεχώς βαρίδια στο σύστημα λειτουργίας του Ελληνικού Δημοσίου».

Loading