Γιώργος Πάτης-Φουντάς: «Θλιβερή η σημερινή εικόνα της Θεσσαλονίκης»

Για την απόφασή του να πολιτευθεί στον δήμο Θεσσαλονίκης ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Η Θεσσαλονίκη Είναι το Μέλλον» με επικεφαλής τον Γιώργο Ορφανό, μίλησε στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο Γιώργος Πάτης-Φουντάς, αθλητής badminton που έχει λάβει μέρος στου Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

propoli

Σε σχετική ερώτηση που έχει δεχθεί, και με την ιδιότητά του ως πρώην αθλητής, ο Γ. Πάτης-Φουντάς εκτίμησε ότι «έχουμε ένα πρόβλημα εδώ στην Θεσσαλονίκη, καθώς οι εγκαταστάσεις οι αθλητικές δεν είναι όσες χρειάζονται. Επίσης πολλές από αυτές έχουν τα προβλήματά τους και θα πρέπει να προχωρήσουμε σε κάποιες παρεμβάσεις, κάποιες επισκευές. Από εκεί και πέρα όπως έχω αναφερθεί, θα πρέπει να φέρουμε και καινούργια έργα στη πόλη.

Όσο η Θεσσαλονίκη θα επεκτείνεται, τόσο θα μπορούμε να βρίσκουμε χώρους για να βάλουμε εκεί και τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις που είναι απαραίτητες γιατί χωρίς αθλητισμό, πιστεύω ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτισμό. Γιατί όπως συνηθίζω να λέω ότι “Παιδεία και Αθλητισμός πάνε μαζί”».

«Ο Ορφανός έχει αποδείξει ως πολιτικός ότι δεν μένει στα λόγια»

Ερωτηθείς σε σχέση με την απόφασή του να συμμετάσχει στον πολιτικό στίβο θέτοντας υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Θεσσαλονίκης, ο Γ. Πάτης-Φουντάς τόνισε ότι «όσοι έχουν την δυνατότητα και την ικανότητα, οφείλουν να ασχολούνται με τα κοινά, διότι μόνο μέσα από πολιτικές αποφάσεις μπορούνε να αλλάξουνε τα πράγματα στη ζωή μας. Μάλιστα είμαι από αυτούς που εδώ και χρόνια λένε για την αποχή. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και ελπίζω μέσα από τη συμμετοχή μου στα κοινά να μπορέσω να εμπνεύσω τη νέα γενιά ώστε να αρχίσει να ασχολείται και με τη σειρά της περισσότερο μέσα από την ψήφο αλλά και μέσα από την άμεση ενασχόληση».

Αναφερόμενος στον επικεφαλής του συνδυασμού, τόνισε ότι «ο Ορφανός έχει αποδείξει ως πολιτικός ότι έχει μέλλον, παράγει έργα, δεν μένει στα λόγια και αυτό που λέει πάντοτε το κάνει», ενώ πρόσθεσε ότι «η ανταπόκριση είναι πάρα πολύ θετική. Ο κόσμος χαίρεται που βλέπει ότι ένας νέος άνθρωπος ο οποίος στην ουσία, δεν έχει κάτι να κερδίσει από αυτή τη διαδικασία. Είναι πραγματικά γιατί πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω στην πόλη».

«Θλιβερή η σημερινή εικόνα της πόλης»

Από την άλλη πλευρά, σε ερώτηση που δέχθηκε για την σημερινή εικόνα, ο Γ. Πάτης-Φουντάς τόνισε ότι «πραγματικά είναι θλιβερή, νομίζω ότι όλοι το βλέπουμε αυτό, με πολλά-πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα όλων μας, που τα βασικά λίγο πολύ τα γνωρίζουμε. Το πρώτο είναι η καθαριότητα, που θεωρώ ότι από τον χρόνο που έχω αφιερώσει σε αυτό το κομμάτι ότι υπάρχουνε λύσεις. Όταν θα πάρουμε στα χέρια μας το τιμόνι του δήμου έχουμε ήδη φροντίσει για το πως θα κινηθούμε για το θέμα της καθαριότητας.

Επίσης ένα άλλο θέμα, είναι το θέμα των αστικών συγκοινωνιών. Δεν δικαιολογείται. Μπορεί να μην είναι αρμοδιότητα του δημάρχου, αλλά από εκεί και πέρα θα πρέπει να γίνουν οι παρεμβάσεις και να δοθούν λύσεις για το συμφέρον των πολιτών που ταλαιπωρούνται καθημερινά».

Τέλος, όσον αφορά τα βήματα τα οποία πρέπει να γίνουν για την αναβάθμιση της πόλης, τόνισε ότι «θα πρέπει οπωσδήποτε να δούμε τα επόμενα χρόνια είναι οι ζώνες καινοτομίας. Θα πρέπει να ασχοληθούμε με καινοτόμα προγράμματα, να τα προωθήσουμε, να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε startups & spin-offs. Να καταφέρουμε με αυτόν τον τρόπο να σταματήσουμε και το brain-drain, το οποίο είναι ένα τεράστιο πρόβλημα.

Το δυνατό μας το σημείο είναι ότι έχουμε αξιόλογους ανθρώπους στα πανεπιστήμια οι οποίοι ασχολούνται εδώ και πολλά χρόνια με την έρευνα, οπότε πρέπει να τους “λύσουμε τα χέρια”, να τους βοηθήσουμε, να σταθούμε δίπλα τους και να αξιοποιήσουμε όλες αυτές τις νέες τεχνολογίες τις οποίες τις έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη, γιατί η Θεσσαλονίκη δυστυχώς έχει μείνει πίσω».

Loading