INTIME

Στο δήμο Νέας Σμύρνης ο ιστορικός κινηματογράφος «Άτταλος»

Στο δήμο Νέας Σμύρνης περνά οριστικά ο ιστορικός κινηματογράφος «Άτταλος», καθώς με εισήγηση του δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη, το δημοτικό συμβούλιο έλαβε την Πέμπτη (31/1) απόφαση, κατά πλειοψηφία, για την αγορά του χώρου έναντι 400.000 ευρώ.

propoli

Ο «Άτταλος» κινδύνευε να μείνει κλειστός ή να μετατραπεί σε αποθήκη μετά την αδυναμία απόκτησης άδειας λειτουργίας από τον επιχειρηματία που είχε ενοικιάσει το χώρο. Με την απόφαση αυτή, ο δήμος Νέας Σμύρνης θα αποκτήσει ένα πολιτιστικό κέντρο ποικίλων χρήσεων, πράγμα που αποτελεί αίτημα της πόλης και των φορέων της εδώ και πολλά χρόνια.

Ο δήμαρχος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα ξεκινήσουμε άμεσα τις διαδικασίες που χρειάζονται για να γίνει αλλαγή χρήσης και να μπορούμε να λειτουργήσει ο χώρος και ως κινηματογράφος».

Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κλειδόπουλος, ο οποίος έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το συγκεκριμένο θέμα, τόνισε πως ο «Άτταλος» αποτελεί ένα οίκημα ιστορικής αξίας για την πόλη, καθώς κατασκευάστηκε το 1961 από τους αρχιτέκτονες Ρίζο και Απάρτη. Μάλιστα, ο εργολάβος κατασκευής του, ο κ. Καραγιάννης, καταγόταν από την Αττάλεια και γι’ αυτό ονόμασε τον κινηματογράφο «Άτταλο». Διαθέτει 450 καθίσματα και χρειάζεται μια μικρή ανακαίνιση προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ως πολιτιστικό κέντρο.

Loading