Καμαρινός: «Με ενδιαφέρει η προκοπή του τόπου μου, όχι η καρέκλα»

«Δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα, με ενδιαφέρει η προκοπή του τόπου μου», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Ξεκινάμε από την αρχή» και υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου Ιωάννης Καμαρινός , μιλώντας στον Flash Radio 99.4 και στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά», με τους Θοδωρή Παπαδόπουλο και Σταμάτη Βαλασιάδη.

propoli

Ο κ. Καμαρινός που στην πολιτική του φαρέτρα έχει 20 χρόνια εμπειρίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, απαντώντας για τους λόγους που τον οδήγησαν να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, τόνισε μεταξύ άλλων πως «είμαι ένας άνθρωπος που ζω εδώ και 40 χρόνια στην περιοχή. Εδώ έκανα την οικογένειά μου, εδώ αναπτύχθηκα πολιτικά. Οφείλω και χρωστάω πάρα πολλά σε αυτόν τόπο και γι’ αυτό, αποφάσισα να ασχοληθώ, γιατί θέλω να προσφέρω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «βλέποντας την κατάντια του δήμου μας τα τελευταία χρόνια, πήρα την απόφαση για πρώτη φορά να ασχοληθώ και να ηγηθώ ενός ψηφοδελτίου, που κατά 90% είναι νεανικό, στελεχωμένο με μορφωμένα παιδιά τα οποία έχουν όραμα και θέλουν να προσφέρουν στο δήμο μας. Η παράταξή μας, δεν στηρίζεται ούτε από πέντε αποτυχημένους υποψήφιους δημάρχους, ούτε αντιμετωπίζει πρόβλημα οικογενειοκρατίας. Είμαστε καθαροί, ηθικοί και έχουμε έναν στόχο: το καλό του δήμου και των δημοτών».

«Δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα, με ενδιαφέρει η προκοπή του τόπου μου»

Ο κ. Καμαρινός διαβεβαίωσε πως «δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα, με ενδιαφέρει η προκοπή του τόπου μου και η προσφορά μας ως διοίκηση», ενώ εξαπολύοντας αιχμές σε πρώην και νυν δημοτικές αρχές, τόνισε πως «δεν υπάρχει όραμα, εμπειρία, θέληση και γνώση. Αυτό το διαθέτουμε εμείς και θα το αποδείξουμε, αν μας τιμήσουν οι δημότες του Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για την απομάκρυνσή του από τον κορμό του νυν δημάρχου, ο κ. Καμαρινός διαμήνυσε πως: «ο Πέτρος Σούλας ήταν και θα είναι φίλος μου. Ο μεγαλύτερος αντίπαλός του δεν είμαι εγώ, αλλά ο ίδιος του εαυτός. Η αδιαφορία του, η ολιγωρία του, η έλλειψη διάθεσης, η έλλειψη τόλμης να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να διεκδικήσει και να μπορέσει να ισορροπήσει ή να δείξει τη δική του ικανότητα στην ομάδα. Δεν μπόρεσε να το κάνει, διότι ήταν συνέχεια εγκλωβισμένος από μία μερίδα ανθρώπων, η οποία τον εκβίαζε πολιτικά ή τους έταζε αντιδημαρχίες», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «η συνέπειά μου και η δέσμευσή μου απέναντι στους πολίτες αποδεικνύεται περίτρανα από την αποχώρησή μου από την ομάδα του κ. Σούλα, γιατί δεν έκανε τίποτα. Η ομάδα του κ. Σούλα ήξερε μόνο από κουτσομπολιό και το πρωινό κους-κους και δεν υπήρχε τίποτα άλλο στο τραπέζι για να πάει ο δήμος μπροστά».

Για τον Κλεάνθη Μανδαλιανό

Συνεχίζοντας και αναφορικά με τον υποψήφιο δήμαρχο Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό, ο κ. Καμαρινός τόνισε πως «πρόκειται για έναν γιατρό στο δήμο μας, που έχει προσφέρει πάρα πολλά. Κάποια στιγμή όμως, που θα έχει περισσότερη εμπειρία στην Τ.Α. θα μπορεί να προσφέρει και θα προσφέρει, αλλά όχι τώρα. Ο Δήμος δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς και ούτε να είναι κατευθυνόμενος. Πολλές φορές μου είχαν κάνει κρούση, αλλά πρέπει πρώτα να ξέρεις αν μπορείς να προσφέρεις και τώρα ήρθε η ώρα που μπορούμε να προσφέρουμε και εγώ και η ομάδα μου για να κάνουμε κάτι στο δήμο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν η γνώση και η εμπειρία είναι το χαρακτηριστικότερο στοιχείο που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος δήμαρχος, ο κ. Καμαρινός απάντησε πως «εκτός από το ήθος, η εμπειρία και η γνώση είναι το παν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «ο δήμος Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου έχει πάει πολύ πίσω τα τελευταία χρόνια διότι δεν διεκδίκησε αυτά που έπρεπε να διεκδικήσει. Ο δήμος μας έχει όλες τις υποδομές που μπορεί εύκολα να ολοκληρώσει και να προσφέρει μία ανθρώπινη πόλη και στο δημότη και στον επισκέπτη, οπότε η παράταξή μας θα ξεκινήσει από την αρχή με διεκδίκηση, με βούληση και όραμα ώστε να κάνουμε ανθρώπινο το δήμο και να προσφέρουμε αυτά που πρέπει».

«Το πάρκινγκ είναι σοβαρό θέμα»

Ερωτώμενος για το ποιες είναι οι προτεραιότητές του και τι θα άλλαζε άμεσα σε περίπτωση που εκλεχθεί, ο υποψήφιος δήμαρχος απάντησε πως «οι περιοχές άνωθεν του Περιφερειακού αντιμετωπίζουν προβλήματα. Υπάρχει το πρόβλημα με τη σχολική στέγη, υπάρχει το πρόβλημα με το κολυμβητήριο, το οποίο είναι στάσιμο εδώ και αρκετά χρόνια, επίσης δεν υπάρχει παιδική χαρά, ούτε ηλεκτροφωτισμός. Υπάρχουν πολλά προβλήματα αν δεν τελειώσει το Γ.Π.Σ. (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο), για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και ειδικά στην περιοχή του Κορδελιού, για να λειτουργήσει σωστά και η επαγγελματική αποκατάσταση. Πρέπει να γίνει το Γ.Π.Σ. για να ενισχυθεί η τοπική αγορά, προκειμένου να καταπολεμήσουμε την ανεργία, η οποία στη Δυτική Θεσσαλονίκη υπάρχει σε μεγάλο ποσοστό», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «το πάρκινγκ επίσης είναι ένα σοβαρό θέμα το οποίο δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια και έχει προκαλέσει κυκλοφοριακά ζητήματα».

«Πρέπει οπωσδήποτε να λειτουργήσει το πάρκινγκ»

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του πάρκινγκ, ο κ. Καμαρινός εξήγησε πως «το πάρκινγκ πρέπει να το δώσεις για να κάνεις και κοινωνική πολιτική. Πρέπει ή να το δώσεις σε έναν ιδιώτη για να λειτουργήσει σωστά ή να το λειτουργήσει ο δήμος με ένα τυπικό μίσθωμα για τη συντήρησή του», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «πρέπει οπωσδήποτε να λειτουργήσει το πάρκινγκ».

«Το ίδιο πρόβλημα έχει και ο Εύοσμος, στο κομμάτι της Πλατείας, με το οικόπεδο Παπανικολάου, το οποίο έχει γίνει ένα υπαίθριο πάρκινγκ. Όμως δεν είναι πάρκινγκ, είναι χώρος πρασίνου. Υπάρχει μία προμελέτη από το Πανεπιστήμιο για υπόγειο 3οροφο πάρκινγκ. Αυτό θα το βγάλουμε από τα συρτάρια να δούμε πού βρίσκεται και τι μπορούμε να υλοποιήσουμε», επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Δέλτα, ο οποίος εξήγησε πως όλα αυτά θέλουν χρόνο και σχέδιο, μιας και «δεν είμαστε άνθρωποι με μαγικό ραβδάκι».

Συνεχίζοντας, στάθηκε στο γεγονός πως η παράταξή του θα ασχοληθεί πρωτίστως με την αναβάθμιση της καθημερινότητας, των διοικητικών υπηρεσιών, των μεταρρυθμίσεων στο δήμο, με την καθαριότητα, το πράσινο και τις παιδικές χαρές που «λείπουν από το δήμο μας». «Από εκεί και πέρα, θα ανατρέξουμε, θα διεκδικήσουμε και θα προβλέψουμε για μεγάλα έργα από το μεγάλο όπλο που μας δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΕΣΠΑ, ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε κάποια έργα πνοής, έργα υποδομών, έργα τα οποία χρειάζονται στο δήμο μας», τόνισε ο κ. Καμαρινός.

Σε ερώτηση για το αν είναι ικανοποιημένος με την εικόνα που παρουσιάζει ο δήμος Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου, ο κ. Καμαρινός τόνισε πως «κινούμαι όλη μέρα και ακούω τα προβλήματα των δημοτών, τα οποία μεταξύ άλλων είναι αρκετά: η προσβασιμότητα στα πεζοδρόμια για τα καροτσάκια και τα άτομα με κινητικές δυσκολίες, η κακή εικόνα που παρουσιάζει με σπασμένες πλάκες και η πλατεία του Ευόσμου και ο πεζόδρομος στο Κορδελιό,».

«Έχουμε κοινό στόχο, να προσφέρουμε στα κοινά»

Ερωτώμενος για τις συνεργασίες που ίσως χρειαστεί να κάνει η παράταξή του την επόμενη μέρα των εκλογών, ο κ. Καμαρινός απάντησε πως «ο Κλεισθένης οπωσδήποτε έφερε κάποιες αναστατώσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όμως πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε τον ίδιο στόχο: να προσφέρουμε στα κοινά. Θα βρούμε τις συνιστώσες ώστε να μπορέσουμε να διοικήσουμε και να προσφέρουμε αυτό που πρέπει στους δημότες μας. Πιστεύω ότι ο κόσμος να ψηφίσει νέα και άξια άτομα που έχουν όραμα και μπορούν να προσφέρουν», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Καμαρινός.

Και πρόσθεσε: «θα ελέγξουμε οπωσδήποτε άνωθεν του Περιφερειακού, τις δομές που υπάρχουν ήδη και έχουν τελματώσει και το γήπεδο και το Κολυμβητήριο. Θα κοιτάξουμε να αναπτύξουμε και το πράσινο, να φτιάξουμε παιδικές χαρές, να εκμεταλλευτούμε το πράσινο ταμείο, καθώς και τα πράσινα σημεία ώστε να δούμε πιο προσεκτικά και το θέμα της ανακύκλωσης.

Συνεχίζοντας και εξηγώντας τους λόγους που ζητεί την ψήφο των πολιτών, ο Ιωάννης Καμαρινός επισήμανε πως «οι πρώτες μέρες θα είναι δύσκολες, όμως θα πέσουμε με τα μούτρα για να αναβαθμιστεί η καθημερινότητα των δημοτών. Θα διεκδικήσουμε μεταξύ άλλων να φτιάξουμε σχολεία, αλλά και το κυριότερο: θα κάνουμε μετεγκατάσταση του ειδικού σχολείου που εδρεύει στο Κορδελιό, ενώ θα μπούμε και σε κάποια προγράμματα για αδέσποτα, μιας και πρόκειται για ένα θέμα που “καίει” την κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου.

Loading