Και αν η Νοτοπούλου είναι μπλόφα;

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Θέμα μερικών 24ώρων είναι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Κατερίνας Νοτοπούλου για το δήμο Θεσσαλονίκης. Σε θεωρητικό επίπεδο τουλάχιστον, μιας και σχεδόν όλοι παρουσιάζουν ως ειλημμένη την απόφαση Τσίπρα να «ρίξει» τη νεαρή υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης στην «αρένα» των δημοτικών εκλογών.

propoli

Το αν θα είναι αυτή η τελική επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου θα φανεί σήμερα ή το αργότερο μέσα το Σαββατοκύριακο. Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κυκλοφορεί μια περίεργη φήμη που θέλει την υποψηφιότητα Νοτοπούλου να είναι μια μπλόφα του Αλέξη Τσίπρα ώστε να… θολώσει τα πολιτικά νερά.

Πιο συγκεκριμένα ψιθυρίζεται ότι ο (πραγματικός) εκλεκτός του για το δήμο της Θεσσαλονίκης δεν είναι γυναίκα αλλά άνδρας με «βαρύ» επαγγελματικό βιογραφικό, ευδιάκριτα τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά και επιχειρηματική στόχευση. Ένας άλλος «Μπουτάρης» δηλαδή, μικρότερος σε ηλικία.  Και μόνο εφόσον αρνηθεί ο συγκεκριμένος, τότε θα προωθηθεί η επιλογή της Νοτοπούλου που βρίσκεται stand by…

Το αν η σχετική φήμη μετουσιωθεί σε πράξη θα φανεί τις επόμενες ώρες, καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο προτίθεται άμεσα να πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Εφόσον πει το «ναι», θα ανοίξει τα χαρτιά του «αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της πόλης», αλλά και το κάλεσμα που του έχουν απευθύνει οι παραγωγικοί της φορείς. Αυτό θα είναι το αφήγημά του. Μόλις, λοιπόν, κάνει το πρώτο βήμα, βγει δηλαδή μπροστά, σε πρώτο χρόνο θα εξασφαλίσει σε πρώτη φάση τη διακριτική στήριξη συγκεκριμένων κομμάτων, όπως είναι για παράδειγμα το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι, για να ακολουθήσει σε δεύτερη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσωπο έκπληξη

Και αυτό γιατί το προφίλ που έχει «χτίσει» με την έως τώρα παρουσία του στην πόλη ταιριάζει απόλυτα με το «κεντροδεξιοαριστερό» προφίλ που περιέγραψε ο απερχόμενος Γιάννης Μπουτάρης ως την κατάλληλη υποψηφιότητα.

Όσον αφορά στην Κατερίνα Νοτοπούλου τηρεί σιγή ιχθύος, με συγκεκριμένες πηγές να αναφέρουν πως δεν «τρελαίνεται» στο ενδεχόμενο να αφήσει το διοικητήριο για να στοχεύσει στο δημαρχιακό μέγαρο. Κοινώς, εάν δεν προχωρήσει κάποιο άλλο σενάριο, τότε θα είναι υποψήφια με το… ζόρι! Εκείνο που την προβληματίζει, λένε όσοι γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης της, είναι τα «σκληρά» πολιτικά χαρακτηριστικά που θα προσδώσει η παρουσία της στις δημοτικές εκλογές. Πλέον δεν είναι ένα χαμηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρώην επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και νυν υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει…

Loading