Μπακογιάννης: «Αποφασιστική και συντονισμένη αντίδραση για τα Εξάρχεια τώρα»

Να υπάρξει άμεσα «αποφασιστική και συντονισμένη αντίδραση» για την κατάσταση στα Εξάρχεια ζητά ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την επίθεση εναντίον Λιμενικών.

propoli

«Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και όλες οι δικαιολογίες για τα Εξάρχεια στέρεψαν, χρειάζεται εδώ και τώρα αποφασιστική και συντονισμένη αντίδραση. Επαναφέρω την πρότασή μας για τη δημιουργία Ενιαίου Κέντρου Ασφαλείας μεταξύ όλων των συναρμόδιων φορέων, πρωτίστως των δυνάμεων ασφαλείας και των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων, καθώς από τα τελευταία γεγονότα γίνεται φανερή όχι μόνο η πλήρης έλλειψη συντονισμού αλλά και η εξοργιστική αδιαφορία των αρχών της χώρας», ανέφερε σχετικά.

«Να επαναφέρουμε το αίσθημα της ασφάλειας παντού»

Ο κ. Μπακογιάννης, εξάλλου, έκανε ειδική μνεία στο ζήτημα της ασφάλειας και κατά την επίσκεψή του στη Φυλής και την Αγίου Μελετίου.

«Οι κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές κυκλοφορούν με ωράριο. Μόλις πέσει το φως της ημέρας, το σκέφτονται και το ξανασκέφτονται για να βγουν από το σπίτι τους. Αυτό δεν είναι αποδεκτό. Είμαστε αποφασισμένοι παντού στην Αθήνα να επαναφέρουμε το αίσθημα της ασφάλειας που σήμερα είναι ζητούμενο», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος.

«Θα σας μεταφέρω όσα μου είπαν οι κάτοικοι για αυτή την περιοχή η οποία κάποτε έσφυζε από ζωή και σήμερα εκπέμπει αυτή την εικόνα εγκατάλειψης. Η Αγ. Μελετίου, αν και εξαιρετικός δρόμος, είναι γεμάτη αφρόντιστα δέντρα ενώ δεν έχει σχεδόν καθόλου φωτισμό. Όσο για τα πεζοδρόμια, τα χαρακτήρισαν “σκοτώστρες” καθώς η κατάστασή τους είναι άθλια. Μια φωτισμένη και προσβάσιμη για όλες και όλους Αθήνα είναι μια ασφαλής πόλη και εμείς από εκεί ξεκινάμε. Από την πρόληψη», ανέφερε ο Κ. Μπακογιάννης.

Αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών για τα υψηλά δημοτικά τέλη που πληρώνουν σε σχέση με τις παροχές που έχουν από το δήμο, ο ίδιος σημείωσε:

«Εμείς σχεδιάζουμε μέτρα για την πραγματική ανταποδοτικότητα φόρων και τελών για κατοίκους και επισκέπτες».

Loading