Στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ο Β. Μωυσίδης

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) επισκέφθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μωυσίδης, και οι συνεργάτες του. Εκεί συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, συζητώντας για επίμαχα και τρέχοντα ζητήματα που ταλανίζουν τόσο το σύνολο των εργαζομένων, όσο και την καθημερινότητα των πολιτών και της ίδιας της πόλης μας.

propoli

Συγκεκριμένα, τέθηκαν επί τάπητος θεματικές οι οποίες αφορούν τόσο συνταξιοδοτικά προβλήματα, όσο και το επίκαιρο ζήτημα της εφαρμογής της αύξησης του κατώτατου μισθού, καθώς και προβληματικές σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου του μετρό, μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία έχει επηρεάσει δυσμενώς τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα σε λειτουργικό και οικονομικό επίπεδο, προβλήματα, τα οποία προστίθενται στην ήδη προβληματική εξυπηρέτηση της καθημερινής μετακίνησης στην πόλη.

Στο πλαίσιο του διαλόγου υπήρξε σημείο σύγκλισης στην κοινή παραδοχή ότι απαιτείται σοβαρότητα ως προς την τήρηση του χρονοδιαγράμματος αποπεράτωσης και παράδοσης τέτοιων σημαντικών έργων, έργα, τα οποία συμβάλλουν στη χάραξη της λειτουργικής και αναπτυξιακής πορείας της πόλης.

Τα καθημερινά προβλήματα της πόλης

Εκτός των άλλων, έγινε αναφορά σε πλείστα των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη και οι πολίτες της σε επίπεδο κοινωνικής και πολιτικής στρατηγικής, όπως, η μεταναστευτική πολιτική, η αναγκαιότητα δημιουργίας δομών φιλοξενίας των μεταναστών και η αρμονική κοινωνική τους ενσωμάτωση, οι οποίοι θα διαμένουν υπό συνθήκες υγιούς και αξιοπρεπούς διαβίωσης και θα τυγχάνουν σταδιακής κοινωνικοποίησης και ομαλής κοινωνικής ένταξης στο πλέγμα του ελληνικού κοινωνικού ιστού.

Το πρόβλημα το παρεμπορίου έθιξε ο Β. Μωυσίδης

Ο κ. Βασίλης Μωυσίδης τόνισε επίσης την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης του παρεμπορίου και της επίλυσης αυτού, μέσω της ανεύρεσης και εγκαθίδρυσης μιας νόμιμης διαδικασίας, με την οποία θα νομιμοποιούνται ορισμένα παζάρια και θα μπορούν μικρέμποροι και μικροπωλητές αφενός να βγάζουν τα προς το ζην και αφετέρου να ενισχύεται το δημοτικό ταμείο με έσοδα.

Έδωσε ακόμη, ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ανάδειξης των αρχαιολογικών ανασκαφών και μνημείων της πόλης μας, προκειμένου για την προώθηση και αναβάθμιση του πολιτιστικού υποβάθρου της πόλης, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα η Θεσσαλονίκη να αποτελέσει το σύγχρονο ευρωπαϊκό κέντρο έλξης αναπτυξιακών επενδύσεων και τουριστικών επιδρομών.

Παράλληλα, ο υποψήφιος δήμαρχος έθιξε και το πλέον ανησυχητικό πρόβλημα της ασφάλειας των πολιτών σε κεντρικές περιοχές και σημεία της πόλης και καταπολέμησης της εγκληματικότητας, παθολογικές εκφάνσεις του κοινωνικού βίου, οι οποίες διαβρώνουν το ευρωπαϊκό προφίλ της Θεσσαλονίκης ως οικονομικής, πνευματικής και πολιτισμικής πρωτεύουσας των Βαλκανίων και υποβιβάζοντάς την σε τριτοκοσμικής κλίμακας πόλη.

«Χρειάζεται, λοιπόν, πολιτική βούληση και σύνεση, άμεση πολιτική αφύπνιση και εγρήγορση στο πεδίο λήψης των πολιτικών αποφάσεων, ούτως ώστε, όλες αυτές οι παρασιτικές παθογένειες της πόλης να αποτελέσουν δυσάρεστες αναμνήσεις του μακρινού παρελθόντος, ατενίζοντας πλέον το μέλλον με ξεκάθαρη ματιά και βλέψεις και σαφώς με ευρωπαϊκή προοπτική», κατέληξε ο κ. Βασίλης Μωυσίδης.

Loading