Με την υπουργό Πολιτισμού συναντήθηκε ο Γ. Μώραλης

Με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, συναντήθηκε την Τρίτη (12/3) ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. Αμφότεροι συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη με θέμα την πρόθεση του ΚΑΣ να κηρύξει τον Πειραιά ενιαίο αρχαιολογικό χώρο.

propoli

Μεταξύ των παρόντων στη σύσκεψη ήταν επίσης ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Στρατής, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, η πρόεδρος του ΚΑΣ Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη και η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πειραιά Στέλλα Χρυσουλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες ο δήμαρχος Πειραιά, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη, παρουσία εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων της πόλης, γνωστοποίησε την αντίθεσή του στην ενδεχόμενη κήρυξη του Πειραιά ως ενιαίου αρχαιολογικού χώρου.

«Όχι σε αναχώματα στην ανάπτυξη του Πειραιά»

«Είναι προφανές ότι όλοι οι Έλληνες είμαστε υπέρ της προστασίας των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αρκεί αυτή η προστασία να συνάδει και να μην δημιουργεί αναχώματα στην ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά», ανέφερε μετά το τέλος τη συνάντησης ο κ. Μώραλης.

«Εν όψει της επικείμενης συνεδρίασης του ΚΑΣ, εκφράσαμε την απορία μας, γιατί θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος το σύνολο του δήμου, όπου από όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει πληθώρα σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων», δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, ο οποίος μαζί με τον κ. Γαβρίλη και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους έθεσαν τους προβληματισμούς τους κατά τη διάρκεια της συνάντησης για τα προβλήματα που θα δημιουργήσει μια τέτοια απόφαση. Διευκρίνισε δε, πως σε κάποια θέματα έλαβε απαντήσεις, ωστόσο για άλλα, επιμέρους ζητήματα, χρειάζεται εκ νέου συζήτηση, καθώς όπως τόνισε «δεν πρόκειται για μια απλή υπόθεση».

«Στην κατεύθυνση αυτή και εν όψει του επικείμενου δημοτικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου έχω την υποχρέωση να ενημερώσω το Σώμα, αλλά και τους φορείς της πόλης, η διαβούλευση θα συνεχιστεί για τα αρκετά επιμέρους ζητήματα, τα οποία χρίζουν περαιτέρω διευκρινήσεων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Loading