INTIME

Νοτοπούλου κατά Ζέρβα και Τζιτζικώστα για το σταθμό Βενιζέλου

Πυρά κατά του νέου δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα αλλά και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, εξαπολύει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου, “Θεσσαλονίκη Μαζί” μετά με τις χθεσινές τοποθετήσεις για τον σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου.

propoli

Υπενθυμίζεται πως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο ΥΜΑΘ, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λύση κοστολογημένη με συγκεκριμένη εντολή και πως πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση εφαρμόσιμη προκειμένου, όπως σημείωσε, να λειτουργήσει ο σταθμός.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας τάχθηκε υπέρ της απόσπασης και της επανατοποθέτησης των αρχαίων στο μετρό Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Θεσσαλονίκη Μαζί” ασκεί δριμύτατη κριτική και στις δύο τοποθετήσεις επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως “Ο σταθμός της Βενιζέλου πρέπει και θα συνεχίσει με τον υπάρχοντα σχεδιασμό (σ.σ δηλαδή τη συνέχιση των εργασιών με ταυτόχρονη διατήρηση και ανάδειξη των αρχαιοτήτων), για την ανάδειξη των πολλαπλών προσώπων της ίδιας της πόλης”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Θεσσαλονίκη Μαζί”:

“Καμμία διαπραγμάτευση με την μνήμη της πόλης.

Ο σταθμός της Βενιζέλου, κ. Ζέρβα, κ.Τζιτζικωστα δεν μπορεί να είναι ένα μουσείο,είναι η μνημειακή εικόνα “της πόλης στο εσωτερικό της πόλης”.

Δεν μπορεί ένα ζωντανό κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς μας να αντιμετωπίζεται ως ένα αρχαιολογικό εύρημα που μπορεί να αποσπάται και να επανατοποθετείται.

Η “Μέση Οδος” είναι η ιστορία της πόλης μας,η καταγραφή της στους αιώνες,είναι το σημείο της διαδρομής μας στο σήμερα,η ταυτότητα μας και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε.

Ας γίνει επιτέλους κατανοητό σε ολους, ότι δεν μπορουν να παρεμβαίνουν κατά πως τους εξυπηρετεί, στην ιστορία μας,εξυπηρετώντας συμφέροντα και εμμονές.

Ο σταθμός της Βενιζέλου πρέπει και θα συνεχίσει με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, για την ανάδειξη των πολλαπλων προσωπων της ίδιας της πολης.

Οποιοσδηποτε άλλος σχεδιασμός θα είναι καταστροφικος στο πριν και στο τώρα.

Εκτός από την έλλειψη σεβασμού στην ιστορία της πόλης,μια καινούρια μελέτη για την απόσπαση των αρχαίων θα σημαίνει χρονική καθυστέρηση και αύξηση του κόστους του έργου”.

Loading