INTIME

«Πυρά» Κόκκαλη κατά Μαρινάκη και Μώραλη (vd)

Ευθεία επίθεση και δριμεία κριτική του Πέτρου Κόκκαλη τόσο προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και προς τον Γιάννη Μώραλη.

propoli

«Δεν αισθάνομαι ανεπιθύμητος στον Πειραιά», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη (21/3), για τα πεπραγμένα της θητείας του στο δήμο.

Όσον αφορά τις φήμες που τον θέλουν να είναι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος απάντησε: «Θα μυρίσω τον κρίνο και τότε θα μάθετε αν θα είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ. Λέγονται πολλά γι’ αυτό, αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια».

«Δεν με εκφράζει η πολιτική Μαρινάκη»

«Όσο ήμουν εγώ στο συνδυασμό, δεν είχαμε πολιτική ταυτότητα. Ο συνδυασμός ήταν υπερκομματικός. Μέχρι πριν από μία εβδομάδα, που ο κ. Μώραλης είπε ότι εχθρός μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν με εκφράζει αυτή η πολιτική, ούτε η νέα πολιτική του Ολυμπιακού και του προέδρου του. Κι όλη αυτή τη λογική του κ. Μαρινάκη με τα δημοσιεύματα και τον πόλεμο. Μια φορά είδα τον κ. Μαρινάκη σε δημοτικό συμβούλιο. Ήρθε μια φορά και τσακώθηκε με όλους. Και μετά έσερνε ανθρώπους στα δικαστήρια», δήλωσε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη, εξάλλου, η παράταξη Μώραλη είχε συχνά τη λογική «αποφασίζω και διατάζω», καθώς υπήρξε «έλλειψη συλλογικότητας».

«Ο δήμαρχος έχει μια εφημερίδα που μπορεί και γράφει ό,τι θέλει. Τι να κάνω εγώ γι’ αυτό;», σχολίασε μεταξύ άλλων.

«Δεν είχαμε πολιτικό αντίπαλο»

Παράλληλα, εκφράστηκε με θετικά λόγια για την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, σημειώνοντας πως η περιφέρεια «στάθηκε απλόχερα στο δήμο Πειραιά για να γίνουν έργα», ενώ για την «κόντρα» Ολυμπιακού – κυβέρνησης επεσήμανε:

«Επί 15 χρόνια που ήμουν εγώ πρόεδρος του Ολυμπιακού, πολιτικό αντίπαλο δεν είχαμε. Οι αντίπαλοί μας δεν ήταν ποτέ οι κυβερνήσεις. Τα προβλήματα ήταν πάντα θεσμικά. Η νέα λογική του Ολυμπιακού δεν με εκφράζει».

«Δεν έχω εχθρούς»

«Δεν αισθάνομαι ανεπιθύμητος στον Πειραιά ούτε και νομίζω ότι θα αισθανθώ ποτέ», τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου ο Πέτρος Κόκκαλης και εξήγησε:

«Δεν έχω εχθρούς κι ούτε θέλω να έχω εχθρούς και να βλέπω παντού φαντάσματα όπως άλλοι. Φτάνω 50 χρόνων κι ασχολούμαι 25 χρόνια με τα κοινά. Αλλά με έναν τρόπο που να δημιουργεί οράματα, που να προκαλεί συνεργασίες και να φέρνει μετρήσιμα αποτελέσματα. Δεν θα σταματήσω ούτε τώρα να το κάνω».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο τέλος της συνέντευξης ο Πέτρος Κόκκαλης είπε και τη χαρακτηριστική φράση «άντε γεια».

Δείτε σε video τις δηλώσεις του Πέτρου Κόκκαλη:

Loading