Π. Ψωμιάδης: «Στη Θεσσαλονίκη είμαστε μίζεροι»

Την εκτίμηση ότι ο ίδιος «ενόχλησε όσον αφορά τα εθνικά και τα θέματα αξιών» διατύπωσε στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Πολιτών» Παναγιώτης Ψωμιάδης.

propoli

Όσον αφορά την περίοδο που διετέλεσε Νομάρχης και Περιφερειάρχης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι «είχαν εκπλαγεί όλοι επί 10 χρόνια, πως αυτή η διοίκηση λειτουργεί ως ρολόι; Όμως υπήρχε ένα μυστικό. Το μυστικό δεν ήταν στην διοίκηση. Ήταν στους συνεργάτες μας, στους εργαζόμενους. Είχαμε μια πολύ καλή σχέση με τους εργαζόμενους. Το 95% ήταν Πασόκοι αριστεροί, κι όμως όταν φύγαμε εκλέγαν οι περισσότεροι. Αφήσαμε την σφραγίδα μας γιατί δεν κοιτάξαμε κόμματα. Τα προβλήματα δεν έχουνε χρώμα. Τα περισσότερα έργα τα κάναμε σε δημάρχους του ΠΑΣΟΚ και άλλων αποχρώσεων. Δεν το μετανιώνουμε. Έργα κάναμε, πήγαμε σε δικαστήρια για αυτά τα έργα, αθωωθήκαμε, έχουμε άλλο ένα έργο για το οποίο έχουμε ακούσει και εγώ δε ξέρω τι, και έχουν έρθει έγγραφα από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι το ανώτερο οικονομικό δικαστήριο, το οποίο λέει ότι όλα τα έργα των διοικήσεων Ψωμιάδη επί 10 χρόνια ήταν νόμιμα. Ούτε κατατμήσεις, ούτε φαντάσματα και δεν υπάρχει ζημιά ούτε ένα ευρώ.

Και ερωτώμαι: εγώ γιατί ταλαιπωρούμε; Το σύστημα γιατί με κυνηγάει; Γιατί ενόχλησε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ενόχλησε ιδιαίτερα με τα εθνικά θέματα, με το Σκοπιανό θέμα, ενόχλησε με τα θέματα αξιών. Τι να κάνουμε; Στην Ελλάδα αν δεν είσαι με το σύστημα είσαι φασίστας ή υπόδικος στα δικαστήρια».

«Στην Θεσσαλονίκη, γενικότερα διαχρονικά, είμαστε μίζεροι»

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τους στόχους που έχει θέσει σε περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος της πόλη, ο Π. Ψωμιάδης τόνισε ότι «στην Θεσσαλονίκη, γενικότερα διαχρονικά, το είχε πει και ο κύριος Σημίτης το 2000 με την ευκαιρία της ΔΕΘ, είμαστε μίζεροι. Είμαστε ένας λαός διχασμένος. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να ενώσουμε αυτόν τον λαό, την ελληνική τοπική κοινωνία. Φορείς και κοινωνία, πολιτικούς και κοινωνία. Γιατί το λέω αυτό; Δεν έχουμε συνεννοηθεί ποτέ σε αυτόν τον τόπο. Είμαστε η μοναδική περιοχή της χώρας που δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε.

Αυτή η Αριστοτέλους, να ξέρετε ότι αν εγώ βγω δήμαρχος δεν θα επιτρέψω ούτε ξεβράκωτους, ούτε λαθρομετανάστες στο κέντρο της πόλης. Σέβομαι την διαφορετικότητα και σέβομαι και τις ανθρώπινες αξίες. Άνθρωποι είναι και αυτοί, όμως δεν θα μολύνουν με μαχαιριές με βρωμιές και δεν ξέρω τι άλλο στο κέντρο της πόλης».

Παράλληλα συμπλήρωσε πως «πάντοτε και αυτό το έκανα στην Νομαρχία, πρέπει κάθε διοίκηση να αφήσει τη δική της σφραγίδα, αλλιώς θα είναι μια απλή διαχείριση. Εμείς λοιπόν και εγώ προσωπικά έχω βάλει δύο στόχους που έχουν σχεδόν την ίδια αφετηρία. Η επέκταση της παλιάς παραλίας 150 μέτρα, τζάμπα οικόπεδο. Έχουμε 5.5 χλμ θαλάσσιο μέτωπο από το λιμάνι μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, αναξιοποίητο, δεν έχουμε καμία επαφή με τη θάλασσα. Η θάλασσα δεν αγγίζει τη πόλη. Είμαι αποφασισμένος να ξεκινήσει αυτό το έργο και να πάει 150 μέτρα με αθλοπαιδίες, με αναψυκτήρια, με χώρους, με παιδικές χαρές, χώρους για ΑμεΑ κλπ.

Από εκεί και πέρα να κάνουμε ότι μπορούμε για την εξυπηρέτηση του αυτοκινήτου. Διαγραμμίσεις, θα επανεξετάσουμε το θέμα στο κέντρο της πόλης και από εκεί και πέρα ιδιαίτερα στο πέμπτο διαμέρισμα. Έχουνε μπει διαγραμμίσεις, εσύ που έχεις όμως δύο στο σπίτι σου, θα παρκάρεις το ένα, το άλλο δεν μας λέει που θα πάει. Το αυτοκίνητο του επιχειρηματία που έχει μαγαζί κάτω, δεν μας λέει που θα πάει. Του επισκέπτη δεν μας λέει που θα πάει ο δήμος».

Από την πλευρά του, ο Π. Ψωμιάδης συμπλήρωσε πως «μου δίνεται λοιπόν η ευκαιρία για μια ακόμη φορά να μιλήσω για τα 130-140 σχολειά που παραδώσαμε στην νεολαία της Θεσσαλονίκης. Το νούμερο αυτό είναι φανταστικό, 140 καινούργια σχολεία, όταν οι άλλες Νομαρχίες στα 10 χρόνια παρέδωσαν 4-5 σχολεία, εμείς 140. Τα 450 αθλητικά έργα, τον κόμβο της Λαχαναγοράς λίγο πιο κάτω είναι δικό μας έργο. Εδώ δίπλα μας το νέο Νομαρχιακό Περιφερειακό Μέγαρο, με δικά μας χρήματα. Τον δρόμο Ποτίδαια-Κασσανδρεία, τους περιφερειακούς δρόμους Κασσανδρείας, Κατερίνης και Αρναίας, 3.000 πολιτιστικές εκδηλώσεις, 15 αντιπλημμυρικά έργα, 13 γέφυρες στην επαρχεία Λαγκαδά, και άλλα 700 μικρότερα ή μεγαλύτερα έργα. Τα τελευταία έργα γίναν επί των διοικήσεών μας και προκαλώ τον οποιονδήποτε να μου πει ένα έργο τα τελευταία εφτά χρόνια.

Π. Ψωμιάδης: «Στην Θεσσαλονίκη είμαστε μίζεροι»

 

«Είμαι εκτός ΝΔ διότι κάποιοι δεν θέλουν τις διαφορετικές φωνές»

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τους συνυποψηφίος του δημάρχους, τόνισε ότι «από τους 7, οι 6 είμαστε από την μεγάλη κεντροδεξιά οικογένεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Κάποιοι λάκισαν κάποια στιγμή ξαναγύρισαν δεν έχει σημασία. Εγώ παραμένω σε αυτόν τον χώρο. Κάνω την καλοπροαίρετη κριτική, δεν είμαι διαγραμμένος από την Νέα Δημοκρατία αλλά είμαι έξω από την Νέα Δημοκρατία, διότι κάποιοι δεν θέλουν να ακούνε διαφορετικές φωνές. Έχουμε αξιόλογους που διεκδικούνε τον θώκο του δημάρχου. Δεν πρόκειται να ακολουθήσω τον κατήφορο που πήραν καταγγέλλοντας τον Α’ ή τον Β’ και ιδιαίτερα εμένα. Με σεβασμό στέκομαι απέναντι στον οποιονδήποτε, όπου και αν ανήκει. Τα προβλήματα είναι μπροστά μας».

«Προσβολή για την πόλη το σημερινό gay pride»

Τέλος, αναφορικά με το gay parade που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο κέντρο της πόλης, τόνισε ότι «δεν είμαι ενάντια στην διαφορετικότητα, την σέβομαι, όμως αυτές οι παρελάσεις των ξεβράκωτων τέλος. Θέλετε κύριοι να κάνετε μια σοβαρή εκδήλωση γιατί σοβαροί γκέι δεν σας ακολουθούν; Ελάτε εμείς να την διοργανώσουμε είτε στο λιμάνι, είτε στην έκθεση είτε σε κάποιον χώρο που δεν θα προσβάλλουμε και δεν θα προκαλούμε. Το πρότυπο των παιδιών μας δεν είναι αυτοί που πάνε μπροστά στις εκκλησιές και βάζουνε στα γεννητικά τους όργανα εικόνες της Παναγιάς και του Χριστού. Έλεος δηλαδή! Αυτό είναι προσβολή για την πόλη».

Loading