Στην τελική ευθεία η σύνταξη του προεκλογικού προγράμματος από τους «Πρωταγωνιστές Ξανά»

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία σύνταξης του προεκλογικού προγράμματος του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά» με υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου τον Παντελή Τσακίρη.

propoli

Ομάδα επιστημόνων πρόκειται να αναλάβει την επεξεργασία των προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού καθώς και τη διαμόρφωση των κεντρικών αξόνων επάνω στους οποίους θα στηριχθεί η πολιτική που θα ακολουθηθεί σε όλους τους βασικούς τομείς παραγωγής δημοτικού έργου.

Ήδη ο Παντελής Τσακίρης προχώρησε στον ορισμό επικεφαλής της ομάδας σύνταξης του προεκλογικού προγράμματος του συνδυασμού.

Τον ρόλο αυτό πρόκειται να αναλάβει ο ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρίστος Νεοφύτου, ένας άνθρωπος με πλούσιο επιστημονικό έργο, με σημαντικές διακρίσεις αλλά και με πολύτιμη εμπειρία στη διαχείριση επενδυτικών και χρηματοδοτικών προγραμμάτων -μεταξύ των άλλων και στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ- καθώς και στην υλοποίηση σημαντικών ερευνητικών προγραμμάτων και μάλιστα διακρατικών.

Ποιος είναι ο Χρίστος Νεοφύτου

Ο Χρίστος Νεοφύτου γεννήθηκε το 1948 στον Κάτω Πύργο Τυλληρίας-Κύπρου και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1974 από το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1989 έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα από το Τμήμα Ζωολογίας-Τομέας Ιχθυοπονίας Γλυκέων Υδάτων του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ.

Επί 42 έτη δίδαξε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, ενώ κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του σταδιοδρομίας (1973 – 2015) συμμετείχε σε πλήθος ελληνικών και διεθνών συνεδρίων και επισκέφθηκε διάφορα πανεπιστήμια του εξωτερικού τόσο στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων όσο και για διδασκαλία. Επίσης, έχει επιβλέψει ως επιστημονικός υπεύθυνος σαράντα ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με άλλα πανεπιστήμια τόσο ελληνικά όσο και ξένα.

Ανάμεσα σε άλλα ο Χρίστος Νεοφύτου υπήρξε μέλος της επιτροπής αξιολόγησης για την ένταξη προτάσεων σε θέματα αλιείας και συμμετείχε σε γνωμοδοτικές επιτροπές έγκρισης επενδυτικών προγραμμάτων (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας).

Ακόμη συμμετείχε σε επιτροπές έγκρισης διακρατικών ερευνητικών προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, στην επιτροπή έγκρισης επενδυτικών και ερευνητικών προγραμμάτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και στην επιτροπή αξιολόγησης προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στον Χρίστο Νεοφύτου έχουν απονεμηθεί πληθώρα τιμητικών διακρίσεων, ενώ ο ίδιος είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών βιβλίων.

Loading