Συνάντηση με τον Μ. Ζορπίδη είχε ο Β. Μωυσίδης

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μωυσίδης, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΕΘ, Μιχάλη Ζορπίδη.

propoli

Σκοπός της συνάντησης των δύο ανδρών ήταν η συζήτηση επίκαιρων και σημαντικών ζητημάτων που αφορούν την πόλη και την καθημερινότητα των κατοίκων της.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη για σημαντικές υποδομές στην πόλη, καθότι η Θεσσαλονίκη ανέκαθεν αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό. Παρόλα αυτά όμως, όπως αναφέρθηκε και από τους παρευρισκόμενους, τα έργα του Μετρό δυσχεραίνουν την κυκλοφορία της πόλης και προκαλούν επιμέρους προβλήματα και σε άλλους τομείς.

Η καθυστέρηση που υπάρχει έχει ασκήσει αρνητική επιρροή στις επιχειρήσεις τόσο σε λειτουργικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Ζορπίδης, οι διαδικασίες που πραγματοποιούνται για το Μετρό ώθησαν στο κλείσιμο κατά προσέγγιση 200-300 καταστημάτων.

Βασικοί πυλώνες καθαριότητα και ασφάλεια

Επίσης, στο πλαίσιο της συζήτησης υιοθετήθηκε ως κοινή παραδοχή ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την εξέλιξη της πόλης είναι δύο βασικοί πυλώνες, αυτοί της καθαριότητας και της ασφάλειας.

Περαιτέρω, τονίστηκε και το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, για την οποία υπήρξε σύγκλιση απόψεων ως προς το γεγονός ότι αποτελεί μία κακή και λανθασμένη συμφωνία για τη χώρα. Παράλληλα, δημιουργούνται κωλύματα όσον αφορά τα προϊόντα που κάνουν χρήση της μακεδονικής ονομασίας και προς επίρρωση αυτού, ο κ. Ζορπίδης τόνισε ότι τα εν λόγω προϊόντα θα πρέπει να λάβουν την αντίστοιχη πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, ο κ. Μωυσίδης έθιξε και το ζήτημα του brain-drain,του φαινομένου δηλαδή της επαγγελματικής μετανάστευσης των νέων στο εξωτερικό και επεσήμανε την ανάγκη να δοθεί το έρεισμα και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, έτσι ώστε να οδηγηθούμε στην ανάσχεσή του.

Η πολιτική βούληση λοιπόν, είναι απαραίτητη για αυτή τη διαδικασία και για όσα προαναφέρθηκαν. Ο Β. Μωυσίδης δήλωσε «παρών» για ό,τι αφορά την πόλη, ευελπιστώντας ταυτόχρονα σε καλή και αγαστή συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Η συνάντηση κατέληξε με τις ευχές για καλή επιτυχία από τον κ. Ζορπίδη.

Loading