Τσακίρης: «Καθόλου “άδολη” η αναλογική του Κλεισθένη»

Την κατάσταση που επικρατεί στον δήμο Ωραιοκάστρου ανέλυσε στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά», στον Flash Radio 99.4, o υποψήφιος δήμαρχος της περιοχής, Παντελής Τσακίρης.

propoli

Από την πλευρά του, έκανε λόγο για μια ήρεμη προεκλογική περίοδο στον δήμο. «Στο Ωραιόκαστρο, έχουμε αντιληφθεί ότι λόγω του Κλεισθένη, θα συνεργασθούμε. Δεν έχουν βγει ακόμα μαχαίρια όπως στην κεντρική πολιτική σκηνή», δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσε ότι οι συνολικά επτά συνδυασμοί της περιοχής, έχουν αντιληφθεί ότι όσο περισσότερο δυναμιτίσουν το κλίμα, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η επόμενη ημέρα.

Ερωτηθείς σε σχέση με το τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη ημέρα με την εφαρμογή του Κλεισθένη, ο κ. Τσακίρης, δήλωσε ότι δεν θα είναι εύκολη η επόμενη ημέρα, καθώς στη χώρα μας, υπάρχει «έλλειψη κουλτούρας στη συνεργασία» η οποία θα απαιτηθεί ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις.

«Ως πολιτικός επιστήμονας, οφείλω να πως, ότι δεν είναι άδολη η αναλογική που πρόταξε ο νομοθέτης, στο σχέδιο του Κλεισθένη. Θα ήταν μόνο εάν προβλέπονταν εκλογή ενός γύρου, ή αν ο επικεφαλής της πρώτης παράταξης που καθορίζονταν από τον πρώτο γύρο έψαχνε συνεργασίες με τις παρατάξεις, αφού είχε διαμορφωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα».

Ο κ. Τσακίρης, σχολιάζοντας την υπάρχουσα κατάσταση του δήμου, έκανε λόγο για μια «πρωτοτυπία στο Ωραιόκαστρο», καθώς κατήγγειλε την αύξηση των δημοτικών τελών τα χρόνια της κρίσης κατά 33%, ενώ μάλιστα όπως τόνισε με τον προϋπολογισμό του 2019, δεν προβλέπεται καμία μείωση των τελών.

Παράλληλα, προανήγγειλε και ένα αναπτυξιακό κίνητρο, προκειμένου να επενδύσουν  οι νέοι επιχειρηματίες στην περιοχή, βάσει του οποίου δεν θα πληρώνουν κανένα δημοτικό τέλος για τα πρώτα τρία χρόνια κάθε νέας επιχείρησης.

Loading