Στέλιος Αγγελουδης: “Να βρούμε έναν τρόπο να συναντηθούμε με τη γλώσσα της αλήθειας και της συνέπειας” αναφορικά με τα μεγάλα έργα της πόλης

Ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης ήταν ένα από τους βασικούς ομιλητές στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με θέμα τις βιώσιμες πόλεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βαλάντου Γιαννακούδη

propoli

Ο κ. Αγγελούδης αρχικά στην τοποθέτησή του ξεκαθάρισε πως για το ζήτημα της βιώσιμης ανάπτυξης επιθυμεί να τοποθετήσει θεσμικά με προγραμματικές θέσεις μόλις αναλάβει τα ηνία του δήμου θέτοντας υπόψιν των παρευρισκομένων μια στάση αρχής όπως τόνισε.

Ακολούθως στον λόγο του τόνισε πως “θέματα που διαιρουν την πόλη μέσα από έναν διάλογο που πάει πολλές δεκαετίες το αποτέλεσμα είναι να μην έχουμε τις επιθυμητές λύσεις. Η ομάδα για τη Θεσσαλονίκη έρχεται και λέει πως πρέπει να βρούμε τρόπους σύνθεσης“.

Να βρούμε έναν τρόπο να συναντηθούμε με τη γλώσσα της αλήθειας και της συνέπειας” συμπλήρωσε μιλώντας γενικότερα για τα μεγάλα έργα της πόλης.

Μιλώντας εν συνεχεία για τις έννοιες που ανά τα χρόνια κυριαρχούν στο εν λόγω ζήτημα, είπε πως παλιότερα γινόταν λόγος για την “βιώσιμη πόλη, μετά για την έξυπνη και σήμερα για την ανθεκτική. Είναι γεγονός πως η Θεσσαλονίκη δεν έχει κατακτήσει” κανέναν από αυτούς τους τίτλους.

Το μεγάλο έργο ανάπλασης του εκθεσιακού χώρου της ΔΕΘ ήταν ένα ζήτημα στο οποίο στάθηκε και κατέγραψε την πορεία του μέσα στα χρόνια παραθέτοντας παράλληλα την δική πρόταση, του συνδυασμού “Ομάδα για την Θεσσαλονίκη “.

Εμείς τοποθετήθηκαμε και είπαμε να παραμένει η ΔΕΘ στο κέντρο της πόλης με τις εξής τρεις προϋποθέσεις, πρώτον μιας ήπιας εκθεσιακής δράσης, δεύτερον με την δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου που θα συνέχεται και θα συνδέεται με αυτήν. Τρίτον, ήρθαμε και διεκδικησαμε για πρώτη φορά να δοθούν στον δήμο οι εκτάσεις του Γ’ Σώματος Στρατού, τα 15 στρέμματα της έκτασης που λέγεται Αγία Φωτεινή και – όλα αυτά μαζί με αλλαγή του υφισταμενου σχεδίου που έχει παρουσιαστεί-, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα μητροπολιτικό πάρκο πολύ πάνω από 120-140 στρέμματα”.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Δείτε επίσης: Χάρης Δούκας από Θεσσαλονίκη: “Κατά 23% έχει μειωθεί το πράσινο τα τελευταία 6 χρόνια στην Αθήνα”

Loading