Δ.Βαρτζόπουλος: Πραγματιστική η προσέγγιση του πρωθυπουργού στα καθημερινά ζητήματα

«Εάν οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης, με πρώτο τον κ. Τσίπρα, ακολουθήσουν αυτό το στυλ, μπαίνουμε σε μια καινούρια εποχή», δήλωσε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την παρουσία του πρωθυπουργού στην 84η ΔΕΘ.

propoli

«Ήταν μια εντυπωσιακή παρουσία του προέδρου, από τεχνικής πλευράς. Δεν ήταν μόνο αυτά που είπε, ο τρόπος με τον οποίο τα είπε και το καινούριο στυλ που επέβαλε είναι μια καινοτομία για τη χώρα. Είναι μια πραγματιστική προσέγγιση στα καθημερινά ζητήματα του ανθρώπου, μια προσέγγιση που αναφέρεται σε συγκεκριμένα πράγματα, σε συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η ομιλία ήταν προσγειωμένη σε αυτά τα οποία θα κάνει τους επόμενους δώδεκα μήνες και έθεσε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για ορισμένα άλλα», εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά τις ανακοινώσεις που έκανε ο κ. Μητσοτάκης για το μετρό της Θεσσαλονίκης ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε: «Ο πρόεδρος είπε συγκεκριμένα ότι θα έχουμε πραγματική λειτουργία του μετρό, όχι τα εικονικά, τα αστεία που γίνονταν. Θα έχουμε πραγματική λειτουργία του μετρό τον Απρίλιο του 2023 και αυτό είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο […] Τεχνικές άλλες λύσεις δεν υπάρχουν κι αν υπάρξουν θα υπάρξουν στο μέλλον και θα είναι εξαιρετικά χρονοβόρες. Κατά συνέπεια, ο πρόεδρος έδωσε μία λύση, είπε θα γίνει αυτό σε αυτόν τον χρόνο και αυτό για εμάς τους Θεσσαλονικείς είναι πολύ σημαντικό».

Κληθείς να σχολιάζει τις εξελίξεις στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και τις δηλώσεις Ερντογάν, ότι θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες ο κ. Βαρτζόπουλος είπε: «Η ισλαμοποίηση της πολιτικής ζωής της Τουρκίας, η οποία ξεκίνησε, αλλά και έχει εγκατασταθεί πλέον επί Ερντογάν, δυστυχώς έχει απομακρύνει οριστικώς την Τουρκία από την κοσμική Ευρώπη. Δεν υπάρχουν πλέον ουσιαστικοί δεσμοί Τουρκίας και Ευρώπης και ο οιοσδήποτε ασχολείται με τα ευρωπαϊκά πράγματα και συνομιλεί με τους Ευρωπαίους πολιτικούς, ξέρει ότι γι’ αυτούς η Τουρκία δεν υπάρχει ούτε ως προοπτική. Μπορεί να είναι σημαντικός στρατηγικός εταίρος, όσον αφορά τα αμυντικά θέματα, αλλά δεν υπάρχει κανένας δεσμός, ούτε πολιτισμικός, ούτε οιοσδήποτε άλλος πρόκειται να υπάρξει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οτιδήποτε έχει σχέση με την Ευρώπη δεν αφορά την Τουρκία. Αυτό οπωσδήποτε δημιουργεί αντιδράσεις από πλευράς της Τουρκίας, οι οποίες έχουν και γενικότερο χαρακτήρα, έχουν σχέση και με την προσπάθεια του Ερντογάν να έχει μια πλουραλιστική προσέγγιση στα δικά του εθνικά θέματα, χρησιμοποιώντας και τον ρωσικό παράγοντα, κάτι το οποίο δεν αρέσει στην αμερικανική πλευρά και όλα αυτά δημιουργούν πραγματικά ένα εκρηκτικό μείγμα στα ανατολικά μας, οδηγώντας, όχι απλώς σε αυτές τις τυχοδιωκτικές προσπάθειες εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων της Κύπρου που βλέπουμε τους τελευταίους μήνες, αλλά σίγουρα και σε αυτό το οποίο ευθέως απειλεί ο Ερντογάν με τις μεταναστευτικές ροές, οι οποίες θα μας ταλαιπωρήσουν πάρα πολύ και στις οποίες θα πρέπει να απαντήσουμε με υλοποίηση όλων αυτών των συγκεκριμένων μέτρων, τα οποία εξαγγέλθηκαν στο ΚΥΣΕΑ πριν από μερικές μέρες».

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της αύξησης των προσφυγικών ροών από την ελληνική κυβέρνηση εξήγησε: «Δεν είναι ένα θέμα της Βορείου Ελλάδος και δεν θα πρέπει το βλέπουμε ως πρόβλημα της Βορείου Ελλάδος […] Το καθήκον της χώρας μας δεν είναι απλώς να τους εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή ζωή, αλλά να τους εμποδίζει να μπουν ή αυτούς που μπαίνουν να τους στείλει πάλι πίσω. Δεν είμαστε ο ξενοδόχος για τους πρόσφυγες της Ευρώπης, δεν έχουμε ρεσεψιόν που να υποδεχόμαστε όποιον θέλει να μπει […] Και φυσικά δεν είναι θέμα της βόρειας Ελλάδας και κακώς το βλέπουμε έτσι, διότι οι επόμενοι θα πάνε στη Λαμία και οι μεθεπόμενοι στην Κόρινθο. Είναι θέμα όλης της χώρας και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον πολύ συγκεκριμένο τρόπο, που εξήγγειλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη πριν από δέκα ημέρες, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ».

Ερωτηθείς, εξάλλου, για τη διαφωνία που εξέφρασε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στο να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε εξεταστική επιτροπή για όσα έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015, ο κ. Βαρζόπουλος απάντησε: «Είναι απολύτως σαφές ότι δεν πρόκειται να μπει το σφουγγάρι στον πίνακα και να σβήσουμε τα πάντα. Εκείνο το οποίο αυτή τη στιγμή ακόμη βρίσκεται εν εξελίξει είναι η δικαστική υπόθεση του κ. Λοβέρδου μέσω της οποίας σίγουρα θα ανακινηθεί όλο το θέμα της Novartis και της προσπάθειας ενοχοποίησης της ανωτάτης πολιτειακής ηγεσίας από πλευρά της ριζοσπαστικής αριστεράς […] Είναι προφανής η προσπάθεια του πρωθυπουργού να μην δυναμιτιστεί το εσωτερικό πολιτικό κλίμα».

*Τη συνέντευξη πήραν η Σοφία Παπαδοπούλου και ο Κώστας Παπαδάκης

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading