Νέο «Frankie» στη Νέα Ερυθραία

Από Βαλσάμη Δουκάκη

propoli

Νέα στέγη στα βόρεια προάστια της πόλης απέκτησε μόλις το all day ιταλικό εστιατόριο από την οικογένεια των «nice n easy», που πρωτογνωρίσαμε στο Κολωνάκι. Ο χώρος του παλιού «Ergon» της Νέας Ερυθραίας διαμορφώθηκε εντυπωσιακά από την αρχιτέκτονα Κωνσταντίνα Μπάστα και το αρχιτεκτονικό γραφείο Basta Team στα πρότυπα μιας νεοϋρκέζικης τρατορίας με τον ξυλόφουρνο και την ανοικτή κουζίνα να δίνουν τον τόνο στον μεγάλο χώρο που απλώνεται σε δύο επίπεδα.

Η farm to table φιλοσοφία που χαρακτηρίζει όλα τα εστιατόρια του ομίλου, με πολλές οργανικές πρώτες ύλες πολλές εκ των οποίων από μικρούς Έλληνες παραγωγούς γίνεται η βάση για ένα μενού στα χρώματα της Ιταλίας, που δημιουργεί ο σεφ Παναγιώτης Μωυσής σε συνεργασία με τον executive chef των nice n easy Χρήστο Αθανασιάδη.

Η μπουράτα με λαχανικά και τρίχρωμη κινόα, το αρνίσιο καρέ γαλλικής κοπής με ραβιόλι από pak choi, πουρέ γλυκιάς κολοκύθας και σάλτσα κόκκινου κρασιού, αλλά και η διάσημη bistecca alla Fiorentina είναι κάποιες από τις προτάσεις του καταλόγου, που συμπληρώνονται με φρέσκια pasta, πίτσα και όπως πάντα gluten free και vegan επιλογές. Τα signature cocktails δεν λείπουν, ενώ κάθε σαββατοκύριακο σερβίρεται και brunch.

 

“ΠΗΓΗ: ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ”

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading