Το νέο Δ.Σ. της Attica Bank

νέο Δ.Σ. της Attica Bank. Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ετήσια, εξ αναβολής, γενική συνέλευση της Attica Bank, στην οποία παραβρέθηκε το 82,5% των μετόχων της, κατά τη διάρκεια της…. νέο Δ.Σ. της Attica Bank. Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ετήσια, εξ αναβολής, γενική συνέλευση της Attica Bank, στην οποία παραβρέθηκε το 82,5% των μετόχων της, κατά τη διάρκεια της…. ροη

propoli
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ετήσια, εξ αναβολής, γενική συνέλευση της Attica Bank, στην οποία παραβρέθηκε το 82,5% των μετόχων της, κατά τη διάρκεια της οποίας εξελέγη το νέο διοικητικό της συμβούλιο, τριετούς διάρκειας και εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις της χρήσης του 2018.

Μετά την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης, συνεδρίασε το νέο διοικητικό συμβούλιο και συγκροτήθηκε σε σώμα, με τις αρμοδιότητες να κατανέμονται ως ακολούθως:

Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο μετά την συγκρότησή του σε Σώμα, έχει ως εξής:

1. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου (μη εκτελεστικό μέλος)
2. Κωνσταντίνος Μακέδος, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου (μη εκτελεστικό μέλος)
3. Θεόδωρος Πανταλάκης, διευθύνων σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος)
4. Ιωάννης Τσακιράκης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος)
5. Αντώνιος Βαρθολομαίος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος)
6. Σταύρος Παπαγιαννόπουλος, (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος)
7. Δημήτριος Τζαννίνης, (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος)
8. Ελένη Κολιοπούλου, (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος)
9. Γεώργιος Δουκίδης, (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος)
10. Ανδρέας Ταπραντζής, (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος)
11. Χαρίτων Κυριαζής, (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος)
12. Ζαχαρούλα Παπαθεοδώρου, (μη εκτελεστικό, πρόσθετο μέλος και εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου, δυνάμει των διατάξεων του Ν.3723/2008)

Τα βιογραφικά του νέου προέδρου και αντιπροέδρου της Attica Bank είναι τα ακόλουθα:
Κωνσταντίνος Μητρόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικών. Απέκτησε ΜΒΑ από το Imperial College και Διδακτορικό τίτλο από το London Business School.

Διαθέτει σημαντική εμπειρία σε θέματα που αφορούν την αναδιάρθρωση και οργάνωση επιχειρήσεων, αποτιμήσεις εταιρειών και ιδιωτικοποιήσεις. Μέχρι τον Ιούλιο του 2011 (όταν ανέλαβε τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ) ήταν εκτελεστικός ορόεδρος του Δ.Σ. της Eurobank EFG Equities ΑΕΠΕΥ και επικεφαλής της Global Equity Investment Banking, Brokerage & Private Equity του ομίλου Eurobank EFG.

Είναι ο ιδρυτής και μέχρι το 2008 εκτελεστικός πρόεδρος του Δ.Σ. της KANTOR Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε., μίας εταιρείας συμβούλων στην Ελλάδα, με γραφεία στο Λονδίνο, τη Βαρσοβία, το Βουκουρέστι και τη Σόφια.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην Coopers & Lybrand στη Βρετανία. Εργάστηκε ως σύμβουλος στην Ελλάδα, τη Βρετανία, την κεντρική Ευρώπη και σε χώρες της Αφρικής και της τέως Σοβιετικής Ένωσης στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και της οργάνωσης. Υπήρξε υπεύθυνος για πολλές ιδιωτικοποιήσεις καθώς και εταιρικές αναδιοργανώσεις.

Μέλος διοικητικού συμβουλίου σε αριθμό εταιρειών του Ομίλου EFG
Μέλος του Global Advisory Council του London Business School
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ελληνικών Χρηματιστηρίων. Διετέλεσε γενικός διευθυντής της PwC Ελλάδος και εντεταλμένος σύμβουλος. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά στον τομέα της ενέργειας και στρατηγικής και πολλά άρθρα σε επαγγελματικά περιοδικά και εφημερίδες.

Κωνσταντίνος Μακέδος

Ο νέος αντιπρόεδρος της Attica Bank, Κωνσταντίνος Μακέδος είναι πρόεδρος του Ταμείου Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Τ.Μ.Ε.Δ.Ε.) από την ίδρυσή του, την 1/1/2017. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, το Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. κατέστη πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Φορέα Εγγυοδοσίας, European Association of Guarantee Institutions.

Επιπλέον, ύστερα από θετική εισήγηση της ΤτΕ, το Ταμείο αξιολογήθηκε και εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ECB), ως κατάλληλος μέτοχος ειδικής συμμετοχής, σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Στο Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. καταγράφηκαν κέρδη ήδη από την πρώτη οικονομική χρήση λειτουργίας του, εφαρμόζοντας τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς στην ετήσια έκθεση των οικονομικών καταστάσεων, ενώ ο φορέας ολοκλήρωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα τον ψηφιακό του μετασχηματισμό.

Ο κ. Μακέδος έως το 2016 διετέλεσε αντιπρόεδρος του Ε.Τ.Α.Α. ενώ, επί σειρά ετών, ήταν μέλος της διοικούσας επιτροπής του Τ.Ε.Ε. και υπεύθυνος των Οικονομικών και Ασφαλιστικών-Αναλογιστικών θεμάτων του Επιμελητηρίου.
Ο Κωνσταντίνος Μακέδος είναι πολιτικός μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας, μελετητής δημοσίων έργων, μέτοχος και διευθύνων Σύμβουλος της τεχνικής εταιρίας CONCEPT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ A.E.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading