ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ανοίγουν οι κλειστοί χώροι εστίασης

Επανέρχονται σε λειτουργία και οι κλειστοί χώροι των εστιατορίων, τα εστιατόρια σε ξενοδοχεία ενώ θα επιτραπεί και το σερβίρισμα φαγητού σε κυλικεία και αναψυκτήρια από το Σάββατο 6 Ιουνίου μετά από αποφάσεις των επιδημιολόγων και του υπουργείου Ανάπτυξης.

Παράλληλα, τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ανοίγουν μπαρ, κέντρα διασκέδασης, ίντερνετ καφέ και καφενεία.

propoli

Στις 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν τα εποχικά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, μουσεία και γυμναστήρια, που θα ανοίξουν δύο εβδομάδες νωρίτερα σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό.

Κανόνες λειτουργίας

Για την λειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που επαναλειτουργούν, ισχύουν τα εξής:

  • Ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με τη σχέση του ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.
  • Παραμένει σε ισχύ η διάταξη για τη λειτουργία των υπαιθρίων και ημιυπαιθρίων χώρων
  • Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,90 μ. έως 1,80 μ.
  • Όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους/σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα
  • Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα.
  • Συστήνεται όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων.

Δείτε ακόμη: Επεισόδια έξω από την αμερικανική πρεσβεία (pics)

Loading