Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Κατέθεσε ο Φλώρος – Κατήγγειλε εκβιασμούς

Τα θλιβερά οικονομικά αλισβερίσια στα οποία φέρεται να πρωταγωνιστούσαν σκληροί ποινικοί κρατούμενοι, με γνωστούς δικηγόρους να έχουν ακόμα και ρόλο μεσάζοντα, και τα οποία στο τέλος οδήγησαν στον άδικο χαμό ενός ποινικολόγου που διαφωνούσε με όλο αυτό το ζοφερό παρασκήνιο, ξετυλίγονται μέσα από τις καταθέσεις των βασικών μαρτύρων στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

propoli

Καταθέτοντας σήμερα ο Αριστείδης Φλώρος , που εκτίει πρωτόδικη ποινή κάθειρξης για το σκάνδαλο της Energa ,έδωσε την δική του εκδοχή για το πώς τα πράγματα κατεληξαν στο τραγικό γεγονός της δολοφονίας του φίλου και τότε δικηγόρου του, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η κατάθεση Φλώρου άλλωστε είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς όπως είναι πλέον γνωστό οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, κρατούμενοι των φυλακών, εκβίαζαν τον ίδιο για να πάρουν πίσω επιβαρυντικές καταθέσεις σε βάρος του.

Έτσι την μοιραία για τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ημέρα είχαν στείλει ανθρώπους του να του ζητήσουν τα λεφτά κι όταν ο διακεκριμένος ποινικολόγος αρνήθηκε τον πυροβόλησαν θανάσιμα.

Τι υποστήριξε στην κατάθεσή του ο Φλώρος

Ο Αρ. Φλώρος υποστήριξε στην κατάθεση του, ότι τον Ιούνιο του 2017 ενώ βρισκόταν στο γραφείο του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, του μεταφέρθηκε ότι ο κατηγορούμενος σήμερα ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Κλοντιάν Λεκοτσάι τηλεφώνησε και είπε ότι θα κάνει κακό στην οικογένεια του, αν δεν του δώσει 5 εκατομμύρια ευρώ.

Στη συνέχεια είπε ότι δύο γνωστοί δικηγόροι ζήτησαν από τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο να του μεταφέρει ότι ζητούν 2 εκατομμύρια ευρώ για να μην παραστεί πολιτική αγωγή στη δίκη του ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος αλλά και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους σε βάρος του δύο Αλβανοί κρατούμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτή την υπόθεση ο Αριστείδης Φλώρος κατηγορείτο ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του Γ. Ανωντόπουλου με φυσικούς αυτουργούς του δύο αλβανούς.

Ο ένας εκ των δύο δικηγόρων φέρεται να είπε : «Εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές, δώσε τα λεφτά και θα φροντίσουμε να αλλάξουμε τις καταθέσεις τους».

Όπως τόνισε ο Αρ. Φλώρος, ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος του είπε να μην δώσει ούτε ένα ευρώ γιατί δεν ήταν ένοχος και δεν είχε λόγο να ανησυχεί αλλά να ειδοποιήσει την οικογένεια του για τις απειλές.

Τελικά, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση Φλώρου, ο ίδιος τον Ιούλιο του 2017 συναντήθηκε παρουσία γνωστού Αθηναίου δικηγόρου με τον Γ. Αντωνόπουλο, τα βρήκαν και έδωσαν τα χέρια.

«Συνέχισαν να ζητούν χρήματα»

«Παρ’ όλα αυτά λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το δικαστήριο τον Σεπτέμβρη του 2017, οι δύο άλλοι δικηγόροι συνέχισαν να ζητούν χρήματα» κατέθεσε επίσης ο Αρ. Φλωρος, προσθέτοντας πως τον πρόλαβαν τα γεγονότα καθώς τον Οκτώβριο του 2017 ακολούθησε η δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Φλώρος: «Κατά καιρούς έρχονταν διάφοροι Αλβανοί και μου έλεγαν δώσε 5 εκατομμύρια ευρώ αλλά χωρίς απειλές, γι΄αυτό δεν το λάμβανα σοβαρά υπόψη».

Κατηγορούμενος Αλβανός (ως φερόμενος ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου): Λέει ψέματα. Έχει δέκα Αλβανούς που τον υπηρετούν, τους δίνει ψωμί και τσιγάρα! Να κάνουμε ένα δίκαιο δικαστήριο.

Πολιτική αγωγή:Γνωρίζετε αν ο Γ.Αντωνόπουλος είχε σχέση με τους Αλβανούς κατηγορουμένους;

Μάρτυρας: Ξέρω ότι το 2016 ο Αντωνόπουλος τους επισκέφτηκε, δυο τρεις φορές, μετά την απόπειρα σε βάρος του.

Άλλη εκδοχή για τα πως έγιναν τα πράγματα έδωσε στην κατάθεση του ο δικηγόρος. ο Γ. Αντωνόπουλος.

Υποστήριξε ότι ο μόνος με τον οποίο έχει μιλήσει από τους αλλοδαπούς κρατουμενους είναι ο Κλοντιάν Λεκοτσάι, ο οποίος είχε επικοινωνήσει μαζί του για να τον ενημερώσει για το ποιος κρύβεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του.

«Εγώ ήθελα να μάθω την αλήθεια, ποιος είναι πίσω από την επίθεση. Και ο διάβολος να με καλούσε θα πήγαινα, ζω από τύχη, φαντάζεστε πως δεν θα ρώταγα ποιος το έκανε και γιατί» κατέθεσε ο δικηγόρος.

Πρόεδρος: Τον Μάιο του 2017 ο δικηγόρος σας δεν ήρθε σε επαφή με τον Αρ. Φλώρο;

Μάρτυρας: Είχε πάει στις φυλακές να δει έναν πελάτη του. Μου είπε ότι ο Αρ. Φλώρος του είπε ότι αν καταδικαστεί για την απόπειρα δολοφονίας μου, δεν έχει να χάσει τίποτα. Το πήρα ως απειλή κατά της ζωής μου.

«Είχε προσδιοριστεί η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας μου, όταν γινόταν αυτός ο διάλογος»α ανέφερε ο δικηγόρος, προσθέτοντας πως ζούσε στιγμές όπου «το βράδυ χτυπούσαν τα κουδούνια του γραφείου του και ζητούσαν άγνωστοι άνθρωποι να ανέβουν πάνω».

Η κατάθεση του Γ. Αντωνόπουλου θα συνεχιστεί στις 27 Μαρτίου 2019 .

Loading