Δήμας: «Η κυβέρνηση Τσίπρα δέσμευσε τη χώρα ως το 2060»

Το πλάνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνω στο οποίο θα βασιστεί προκειμένου να επέλθει η ανάπτυξη, ανέπτυξε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Κορινθίας και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας.

propoli

«Δυστυχώς οι υποχρεώσεις της χώρας που έχει δεσμεύσει η κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα, φτάνουνε μέχρι το 2060 και ακόμα πιο πέρα. Δηλαδή μας έχουνε δεσμεύσει με πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060, και έχουνε περάσει το σύνολο της κρατικής περιουσίας στο υπερταμείο για έναν ολόκληρο αιώνα. Αντιλαμβάνεστε δηλαδή ότι βιολογικά οι περισσότεροι από εμάς δεν θα ζούμε εκείνο το χρονικό διάστημα» τόνισε από την πλευρά του ο Χ. Δήμας.

Ακόμα, όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά «η πολιτική της υπερφορολόγισης και η έλλειψη των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων είναι τα δύο γενναία βήματα που θα έπρεπε να είχαν γίνει όσον αφορά το κομμάτι της εθνικής οικονομίας από την πλευρά της κυβέρνησης. Το γεγονός ότι έχουνε φορολογήσει τους πάντες, έχει δημιουργήσει ένα πολύ κακό κλίμα. Η πραγματική ανάπτυξη δε θα έρθει μόνο από τον δημόσιο τομέα, θα έρθει από τους ανθρώπους που παράγουνε».

Παράλληλα, ο Χ. Δήμας, αποκάλυψε ότι «δημοσιεύτηκε πριν από κάποιους μήνες μια μελέτη ενός παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ όπου βγήκε η Ελλάδα, από τα 137 κράτη που μελέτησαν, στην θέση 137, δηλαδή τελευταία, όσον αφορά την επίδραση της φορολογίας ως κίνητρο για επένδυση. Άρα καταλαβαίνετε ότι αν θέλουμε πράγματι να προσελκύσουμε επενδυτές πρέπει να αλλάξουμε και το φορολογικό καθεστώς».

«Στόχος της ΝΔ η μείωση της φορολογίας»

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το ποια είναι τα μέτρα τα οποία προτίθεται να εφαρμόσει η αξιωματική αντιπολίτευση προκειμένου να εξέλθει η χώρα από την κρίση, ο Χ. Δήμας τόνισε ότι «στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί η οικονομία, ειδικά στο μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής. Να καταργήσεις για παράδειγμα τα υπερπλεονάσματα, να τηρήσεις τους στόχους που σου έχουνε θέσει από την ΕΕ, το 3,5% για το τρέχον έτος, αλλά να μην το υπερβείς και πας στο 4,2%. Αυτό το 0,7% του ΑΕΠ πρέπει να πάει σε φοροαπαλλαγές, σε μειώσεις φορολογικών συντελεστών.

Μετά επίσης έχουμε πει ότι θα συζητήσουμε με τους Ευρωπαίους, και όντως μας ακούνε τώρα, για τη μείωση των στόχων από το 3,5% στο 2%, ούτως ώστε και αυτό το 1,5% που θα γλυτώσουμε να μπορέσουμε να το πάμε και αυτό σε μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, και για τον ΕΝΦΙΑ αλλά και για τις επιχειρήσεις. Την ίδια στιγμή έχουμε επίσης πει ότι θα μειώσουμε τις κρατικές δαπάνες ούτως ώστε να μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε και πάλι να τα πάμε σε μειώσεις φορολογίας».

Loading