Σάμος: Διαμαρτυρία για την κατασκευή νέου Κέντρου Υποδοχής μεταναστών

Αρκετοί κάτοικοι της Σάμου διαδήλωσαν χθες στην πλατεία του χωριού Μυτιληνιοί, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στην κατασκευή νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο κλειστό στρατόπεδο Μοσχονά.

propoli

Όπως μετάδωσε ο ρ/σ Αιγαίου της ΕΡΤ, κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος των Μυτιληνιών, Γιώργος Ελευθερόγλου, αναφέρθηκε στο αίτημα της κοινότητας και του δήμου για παραχώρηση μέρους του στρατοπέδου για τη δημιουργία παιδικής χαράς, νηπιαγωγείου, δομών υγείας και γενικά για κοινωνικές δομές.

Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Καρτακάζος, όσο και ο δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Αγγελόπουλος, τοποθετήθηκαν κατά του νέου ΚΥΤ και ζήτησαν άμεση αποσυμφόρηση του νησιού.

Επιπλέον μίλησαν εκπρόσωποι της εκκλησίας και αυτοδιοικητικά στελέχη του νησιού, καθώς επίσης και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, ενώ ένταση υπήρξε όταν ο λόγος δόθηκε στον επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» και τον εκπρόσωπο της πανσαμιακής επιτροπής για την Ειρήνη, όταν παραλλήλισαν τους Έλληνες μετανάστες του εξωτερικούς με τους πρόσφυγες που φτάνουν σήμερα στην Ελλάδα.

Loading