Στο εδώλιο για δωροδοκία ο Ευ. Μυτιληναίος

Εδώλιο οριστικά και αμετάκλητα για τον επιχειρηματία, Ευάγγελο Μυτιληναίο και τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Στέργιο Νέζη. 

propoli

Το αρμόδιο τριμελές συμβούλιο του Αρείου Πάγου απέρριψε  – κατά πλειοψηφία –  την αναίρεση  κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη ο Ευάγγελος Μυτιληναίος και ο Στέργιος Νέζης για υπόθεση εμβάσματος 250.000 ευρώ, που εντοπίστηκε να έχει καταβληθεί σε εταιρεία του κ. Νέζη πριν από δεκαπέντε χρόνια.

Το δικαστικό συμβούλιο, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Μαρία Γαλάνη, έκρινε ότι δεν υφίστανται οι νομικοί λόγοι αναίρεσης του επίμαχου βουλεύματος, γεγονός που σημαίνει ότι  η υπόθεση θα πάει  πλέον στο ακροατήριο.

Με το βούλευμα που κατέστη πλέον αμετάκλητο ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, παραπέμπεται  για το αδίκημα της δωροδοκίας, ενώ απηλλάγη από τον αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Ο δε Στέργιος Νέζης, παραπέμπεται και για δωροδοκία και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το επίμαχο έμβασμα αφορούσε ανάθεση έργου της ΔΕΗ στο Λαύριο στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου.

Η υπόθεση ανάγεται στο 2003 και καταγγελίες είχε κάνει ο τότε πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιάννης Παλαιοκρασσάς.

Και οι δύο εμπλεκόμενοι , αρνούνται την πράξη που  τους αποδίδεται και υποστηρίζουν ότι η επίμαχη συναλλαγή αφορούσε παλαιότερη παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών εκ μέρους του κ. Νέζη προς τον Όμιλο Μυτιληναίου και σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε δωροδοκία για  συγκεκριμένο έργο της ΔΕΗ.

Loading