Καρβέλης: Πολύ καλή η ανταπόκριση κατοίκων ορεινών περιοχών στον εμβολιασμό

Στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μίλησε ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης ο οποίος μίλησε για τον εμβολιασμό των κατοίκων.

«Η ανταπόκριση των πολιτών στην εμβολιαστική διαδικασία κατά της COVID – 19, μέσω των κινητών μονάδων που αναπτύξαμε σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλή», ανέφερε αρχικά.

Όπως επεσήμανε, «πήγαν πολύ καλά οι εμβολιασμοί στους δήμους Ερυμάνθου της Αχαΐας και Πωγωνίου των Ιωαννίνων, στην Βυτίνα της Αρκαδίας και στην Ανδρίτσαινα της Ηλείας, ενώ θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για αρκετό χρονικό διάστημα, με το σκεπτικό, ερχόμαστε εμείς σε εσάς, προκειμένου να εμβολιαστείτε και όχι ελάτε να σας εμβολιάσουμε».

Περιγράφοντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τα όσα ο ίδιος βίωσε κατά την επίσκεψη της κινητής μονάδας στις περιοχές Ερυμάνθεια και Σταυροδρόμι σημείωσε ότι «περισσότεροι από 20 συμπολίτες μας που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή μετέβησαν στο δημοτικό κατάστημα στο Σταυροδρόμι, όπου είχε εγκατασταθεί η κινητή μονάδα και εμβολιάστηκαν με πάρα πολύ ασφαλή τρόπο».

Μάλιστα, όπως επεσήμανε, «συζητώντας με τους συμπολίτες μας οι οποίοι ήταν στο εμβολιαστικό κέντρο και εμβολιάζονταν, κατάλαβα ότι ενδεχομένως και να μην εμβολιάζονταν ποτέ, εάν δεν είχαμε πάει εκεί με την κινητή μονάδα».

«Οι περισσότεροι ήταν άνω των 50 ετών, οι οποίοι μπορώ να πω ότι δύσκολα αποχωρίζονται το χωριό τους και το σπίτι τους για να μεταβούν έστω και λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, εκεί δηλαδή που είναι κέντρα υγείας της περιοχής και λειτουργούν τα εμβολιαστικά κέντρα.»

Επίσης, ο Γιάννης Καρβέλης υπογράμμισε ότι «συνεχίζουμε με το σχέδιο που έχουμε αναπτύξει, ώστε να καλύψουμε σχεδόν όλη την 6η υγειονομική περιφέρεια, με κινητές εμβολιαστικές μονάδες από τα κέντρα υγείας», διότι, όπως εξήγησε, «απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η άμεση κάλυψη των αναγκών των συμπολιτών μας που είναι μακριά από τις μεγάλες υγειονομικές μας μονάδες, χωρίς να ταλαιπωρούνται περαιτέρω. Στόχος μας είναι η θωράκιση των συμπολιτών μας, κυρίως ηλικιωμένων, στις απομακρυσμένες περιοχές της υπαίθρου, διότι χτίζοντας τοίχος ανοσίας στα χωριά μας, συμβάλλουμε στη μείωση του αριθμού των νοσούντων».

Δείτε επίσης: Eπιχείρηση για τον εντοπισμό δύο ατόμων στο Άγιο Όρος

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr