Κικίλιας: Οι χειμερινοί προορισμοί αξίζουν τη φροντίδα και τη στήριξή μας

Παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA πραγματοποίησε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλιας Κικίλιας, προσθέτοντας ότι οι χειμερινοί προορισμοί αξίζουν τη φροντίδα και τη στήριξή μας.

«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το υπουργείο Τουρισμού κάνουν καμπάνια για τους χειμερινούς προορισμούς και για όλες τις Περιφέρειες της χώρας», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Αξίζουν να διαφημίζονται και να προμοτάρονται και η ύπαιθρός μας, τα βουνά μας, οι λίμνες μας. Έχουμε απαράμιλλης ομορφιάς τοπία, κωμοπόλεις, πόλεις, χωριά, που αξίζουν οι επισκέπτες να κλείσουν εισιτήριο, να κλείσουν ξενοδοχείο και να χαρούν αυτή τη μοναδική εμπειρία» πρόσθεσε ο υπουργός Τουρισμού.

Στην παρέμβασή του, υπογράμμισε ότι «όλος ο πλανήτης μας δίνει συγχαρητήρια για τον τρόπο με τον οποίο διαχειριστήκαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε αυτή την πανδημία και πώς ‘ξαναμπραντάραμε’ τη χώρα. Μας εμπιστεύτηκαν οι ταξιδιώτες και οι επισκέπτες ως ασφαλή προορισμό. Και για αυτό καταφέραμε, ενώ οι προβλέψεις για τα έσοδα ήταν της τάξεως των 5-6 δισ. ευρώ, να έχουμε ξεπεράσει ήδη τα 10 και να ανεβαίνουμε».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το μέτωπο της πανδημίας, ο κ. Κικίλιας είπε πως «έχουμε ένα μεγάλο όπλο – δεν θα κουραστώ να το λέω: Είναι ο εμβολιασμός. Απαιτείται ο εμβολιασμός και με την τρίτη δόση. Το βλέπουμε σε κοινωνίες που έχουν φύγει μπροστά εμβολιαστικά, όπως είναι το Ισραήλ.

Αυτοί οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί με κίνδυνο της ζωής τους, με την παρότρυνση όλων και τις εξηγήσεις από τους επιστήμονες και τους ειδικούς, πρέπει να εμβολιαστούν. Θεωρώ ότι αξίζει η ελληνική κοινωνία να πάει μπροστά, να επιστρέψει σιγά-σιγά σε μία μερική κανονικότητα και να ξαναβρεί η χώρα τους ρυθμούς ζωής της». 

Δείτε επίσης: Μ. Γκάγκα: «Διαθέσιμα σε 10 νοσοκομεία τα μονοκλωνικά αντισώματα» – Ποιοι έχουν προτεραιότητα (vid)