Μενίδι: Άνδρας έσπειρε τον φόβο κρατώντας όμηρο την μητέρα του και μαχαιρώνοντας αστυνομικό – Δείτε τα βίντεο

Τραγωδία έζησαν κάτοικοι πολυκατοικίας στο Μενίδι όταν ένοικος απειλούσε πως θα ανατινάξει την πολυκατοικία

Ο 49χρονος δράστης, όπως αναφέρουν οι ένοικοι στο protothema.gr κλείστηκε στο διαμέρισμά του κρατώντας όμηρο την μητέρα του και απειλούσε πως θα ανατινάξει την πολυκατοικία με φιάλη αερίου.

Αφορμή για το περιστατικό στάθηκε ένας καβγάς που είχε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ο άνδρας φαίνεται πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που περικύκλωσαν την πολυκατοικία, ενώ οι υπόλοιποι ένοικοι εγκατέλειψαν τα διαμερίσματά τους. Όταν αστυνομικός επιχείρησε να αφοπλίσει τον 49χρονο αυτός τον μαχαίρωσε. Επίσης, κλήθηκε διαπραγματευτής.

Για την μητέρα του δράστη μίλησε η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας και περιέγραψε τα τραγικά γεγονότα:

«Η μάνα του είναι ήσυχη. Αυτή η γυναίκα δεν έχει πειράξει ούτε μυρμήγκι. Χτες το βράδυ, αυτός φώναζε, έβριζε και μας απειλούσε ότι θα μας χτυπήσει κι ότι θα μας σκοτώσει όλους με μαχαίρι . Η αστυνομία, μας είπε να εκκενώσουμε τα διαμερίσματά μας μέσα στην νύχτα. Μας απειλούσε ότι θα μας ανατινάξει με μια φιάλη υγραερίου κι ότι θα μας κάψει. Φύγαμε όλοι να σωθούμε. Είχε έρθει το πυροσβεστικό όχημα, είχε έρθει το ΕΚΑΒ και μεγάλη διμοιρία αστυνομικών. Τον παρακάλαγαν τρεις ώρες για να βγει έξω και δεν έβγαινε. Ειχε ταμπουρωθεί μέσα και είχε ανοίξει τη στρόφιγγα της φιάλης του υγραερίου για να μας ανατινάξει.

Τον αστυνομικό τον τραυμάτισε όταν μπήκε από το τζάμι για να τον συλλάβει , για να μπορέσει να τον αφοπλίσει , μπήκε μέσα στο διαμέρισμα με κίνδυνο τη ζωή του και τότε τον τραυμάτισε . Κράταγε μαχαίρι αυτός, έτσι άκουσα. Μας είχε διώξει η αστυνομία . Εμείς καλέσαμε τους αστυνομικούς γύρω στις δώδεκα τη νύχτα. Πρώτα τους είχε καλέσει ένας ηλικιωμένος γείτονας, ήρθαν οι αστυνομικοί την πρώτη φορά αλλά η μαμά του δεν άνοιξε την πόρτα. Τους είπε ότι κοιμόταν .Και μετά όταν έφυγε η αστυνομία άρχισε να χτυπάει πάλι τις πόρτες και να απειλεί . Και αναγκάστηκε ο γιος μου και πήρε τηλέφωνο την αστυνομία , πάλι . Φοβηθήκαμε μην μας σκοτώσει . Χτύπαγε την πόρτα του σπιτιού του δυνατά , έσπαγε πράγματα και δεν μπορούσαμε να ησυχάσουμε και μας απειλούσε».

Δείτε επίσης: Ρέθυμνο: 28χρονη δέχτηκε άσμενες χειρονομίες ενώ έκανε απογραφή σε σπίτι 25χρονου