INTIME

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για θυελλώδεις ανέμους

Νέο, έκτακτο δελτίο καιρού και θυελλωδών ανέμων εξέδωσε η ΕΜΥ, προειδοποιώντας ότι εκτεταμένο χαμηλό με μετωπική δραστηριότητα στο νότιο Ιόνιο, κινείται ανατολικά νοτιοανατολικά και αναμένεται στα νότια της Κρήτης.

propoli

Συγκεκριμένα, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 ή 8 μποφόρ. Στο Νοτιοδυτικό Κρητικό Πέλαγος, οι άνεμοι πνέουν δυτικοί – (βορειοδυτικοί) με ένταση από 7 έως και 9 μποφόρ. Επιπλέον, στο δυτικό Κρητικό Πέλαγος πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι στα 7 με 8 μποφόρ.

Επίσης, στο βόρειο Ιόνιο πνέουν άνεμοι βόρειοι βορειοανατολική εντάσεως 7 ή 8 μποφόρ, ενώ στο νότιο Ιόνιο θα επικρατούν άνεμοι εντάσεως 8 ή 9 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια θα μετατραπούν σε βοριάδες εντάσεων 8 μποφόρ.

Στη θάλασσα των Κυθήρων θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 ή 8 μποφόρ, στο νοτιοδυτικό Αιγαίο, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, στο Ικάριο, στο νότιο Ευβοϊκό και στο Στενό του Καφηρέα θα επικρατούν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 7 ή 8 μποφόρ.

Ο καιρός στην Ελλάδα

Καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αλλά και νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας, αναμένονται για την Κυριακή σ’ όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Πιο αναλυτικά, έντονες βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, ενώ από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα δυτικά ηπειρωτικά, όπως και το Ιόνιο.

Την ίδια ώρα, παγετός θα σχηματιστεί στα ορεινά ηπειρωτικά, στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Η ορατότητα το πρωί αλλά και το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Στη Μακεδονία

Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -12 έως -1 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -5 έως 4, στη Θράκη από -1 έως 7, στη Θεσσαλία από -2 έως 6, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 12, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 3 έως 10, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 7 έως 14, και στην Κρήτη από 8 έως 12 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, και σταδιακά έως το απόγευμα θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο, θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, και από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς.

Έως 4 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξει αρχικά ηλιοφάνεια, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 και στα δυτικά του νομού 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα το πρωί και το βράδυ στα ανατολικά του νομού θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία δεν θα υπερβεί τις 4 βαθμούς.

Δείτε επίσης: Φλώρινα: Ολικός παγετός για 10η ημέρα! (vd)

Loading