Αγωνία για τους τρεις αγνοούμενους από τον «Ζορμπά»

Έναν νεκρό, τρεις αγνούμενους, εκτεταμένες ζημιές και προβλήματα σε πολλές περιοχές άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς», που συνεχίζει την πορεία του προς τα βόρεια με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

propoli

Ισχυρές δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ αλλά και τρεις δύτες έχουν φτάσει από χθες στην περιοχή από την Αθήνα προκειμένου να εντοπίσουν τους τρεις ανθρώπους που αγνοούνται στην περιοχή του Μαντουδίου.

Πρόκειται για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, και έναν άντρα 27 ετών.

Ο δήμαρχος, Χρήστος Καλυβιώτης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ΘΕΜΑ 104,6 FM, δίνοντας στοιχεία και λεπτομέρειες για τους αγνοούμενους, είπε ότι μέχρι και αυτή την  ώρα δε υπάρχει κάποιο στοιχείο για την ανέρευσή τους, την ώρα που δύο ομάδες από στεριά και θάλασσα ψάχνουν να τους βρουν.

Ένας οδηγός 53 ετών στο Βραχάτι Κορινθίας εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημά του λόγω των υδάτων και έχασε τη ζωή του από ανακοπή, είπε στον ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος.

Εν τω μεταξεί, συνεχίζει να βρέχει στην Εύβοια με αποτέλεσμα ακόμη να μην έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στη Βόρεια Εύβοια.

Την ίδια στιγμή η ισχυρή βροχόπτωση συνεχίζεται για 2 ώρες περίπου παρά το γεγονός ότι ενδιάμεσα υπήρξε μια ύφεση που δεν κράτησε παραπάνω από 1 ώρα.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία από την κεντρική προς την Βόρεια Εύβοια ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα καλύπτουν μέχρι αυτή την ώρα με ισχυρή βροχόπτωση όλη τη Βόρεια Εύβοια.

Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως επίσης οι δημόσιοι και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί για σήμερα Δευτέρα λόγω της κακοκαιρίας.

Μετρούν της πληγές τους σε Πελοπόννησο, Εύβοια, Αττική και Φθιώτιδα

Με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησαν να μετρούν τις πληγές του οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από το πέρασμα του «Ζορμπά». Τεράστιες είναι οι καταστροφές στην Πελοπόννησο, την Εύβοια κα τη Φθιώτιδα.

Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 1.800 κλήσεις για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία, αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων.

Μέσα στο Μαντούδι, η στάθμη του νερού έφτασε τα 3 μέτρα.

Με σφοδρή ένταση έπεφτε η βροχή και στην περιοχή του Θεολόγου και της Μαλεσίνας αλλά ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που συγκεντρώθηκαν εκεί μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την ύφεση των καιρικών συνθηκών για να αντλήσουν νερά από διάφορα επικίνδυνα σημεία και από σπίτια και καταστήματα.

Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί από το χθεσινό κύμα κακοκαιρίας στους δήμους Κιάτου και Βέλου – Βόχας Κορινθίας, όπως ανέφεραν με δηλώσεις τους στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι δήμαρχοι Σπύρος Σταματόπουλος και Αννίβας Παπακυριάκος αντίστοιχα.

Επίσης, σήμερα και αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και στους δύο δήμους.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται και οι υπηρεσίες της Βοιωτίας οι οποίες παρατηρούν συνεχώς τους χειμάρρους να φουσκώνουν ενώ τα μηχανήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να παρέμβουν όπου χρειαστεί.

Σταδιακή εξασθένηση της κακοκαιρίας από το μεσημέρι

Βροχές πρόσκαιρα ισχυρές αναμένονται σήμερα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και ο καιρός βαθμιαία από τα δυτικά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις 7-8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων προς το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 που από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτίους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Loading