Ομόφωνα αθώοι από το εφετείο Ηριάννα και Περικλής

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων η Ηριάννα και ο Περικλής, παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας.

propoli

Στο άκουσμα της απόφασης, οι υποστηρικτές τους ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς, εκφράζοντας τη χαρά και την ανακούφιση για το τέλος της περιπέτειας των δύο νέων.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη ο καθένας, χωρίς αναστολή. Ως εκ τούτου, είχαν παραμείνει στη φυλακή για περισσότερο από ένα χρόνο.

Εισήγηση ενοχής για Περικλή και Ηριάννα από την εισαγγελέα

Η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή, όπως και πρωτόδικα, της Ηριάννας και του Περικλή, για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και  προμήθεια οπλών και πυρομαχικών.

Στην αγόρευσή της χαρακτήρισε «αξιόπιστη» την πραγματογνωμοσύνη των εργαστηρίων της ΔΕΕ για το DNA, υποστηρίζοντας ότι η μέθοδος που χρησιμοποιεί είναι αξιόπιστη και εμπεριστατωμένη.

Μάλιστα, σχολιάζοντας την κατάθεση του πρώην αστυνομικού, ο οποίος την αμφισβήτησε, υποστήριξε πως ο μάρτυρας κινήθηκε με εμπάθεια…

Κατά την εισαγγελέα, οι δύο κατηγορούμενοι, ανεξάρτητα εάν το αρνούνταν για υπερασπιστικούς λόγους, είναι μέλη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς με σκοπό την τέλεση αδικημάτων.

Loading