Αθώοι οι «επώνυμοι» για το «σουδάδικο της κόκας»

Αθωώθηκαν οι «επώνυμοι» στη δίκη για την υπόθεση που πολιτογραφήθηκε ως το «σουσάδικο της κόκας» στο Κολωνάκι.

propoli

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκρινε αθώους το γνωστό παρουσιαστή, τη γνωστή ηθοποιό και το γιο της, καθώς και έναν επιχειρηματία οι οποίοι κατηγορούνταν για την υπόθεση με το κύκλωμα κοκαΐνης με έδρα φημισμένο εστιατόριο-μπαρ στο Κολωνάκι.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους για εγκληματική οργάνωση και συμμορία (κατά περίπτωση), ενώ μετέτρεψε την αρχική κατηγορία της ιδιαίτερης διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών, σε απλή διακίνηση. Οι ποινές που επιβλήθηκαν τους κυμαίνονται από 8 έως 20 χρόνια.

Οι «επώνυμοι» και οι αμφιβολίες για την εμπλοκή τους

Υπενθυμίζεται ότι και η εισαγγελέας της έδρας στην εισήγησή της είχε ζητήσει την απαλλαγή του γνωστού παρουσιαστή, της ηθοποιού, του γιου της και του επιχειρηματία στο χώρο της εστίασης που μετείχαν στη μετοχική σύσταση της εταιρίας, η οποία διαχειριζόταν το εν λόγω εστιατόριο στο Κολωνάκι.

Κατά την κρίση της εισαγγελέως, για τους συγκεκριμένους υπήρχαν «σοβαρές αμφιβολίες για το εάν γνώριζαν ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στο μαγαζί τους».

Για τους «επώνυμους» πελάτες του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων μια γνωστή ηθοποιός, η σύζυγος πασίγνωστου επιχειρηματία με εμπλοκή σε ποινικές υποθέσεις και άλλα πρόσωπα, η εισαγγελική λειτουργός είχε ζητήσει τη μετατροπή της κατηγορίας και την καταδίκη τους για το αδίκημα της ιδίας χρήσης ναρκωτικών ουσιών. «Αυτά τα πρόσωπα δεν διέθεταν περαιτέρω τις ναρκωτικές ουσίες, αλλά τις χρησιμοποιούσαν προς ίδιαν χρήση», είχε αναφέρει στην αγόρευσή της.

Η πρόταση για τον 55χρονο επιχειρηματία

Ωστόσο, για τον 55χρονο επιχειρηματία, μέτοχο στο εστιατόριο – μπαρ στο Κολωνάκι, ο οποίος κατηγορείται ότι προμηθευόταν την κοκαΐνη την οποία στη συνέχεια διέθετε στην επώνυμη πελατεία, η εισαγγελέας είχε ζητήσει να κηρυχθεί ένοχος για το αδίκημα της συμμετοχής σε συμμορία κατά μετατροπή του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης και για διακίνηση ναρκωτικών.

Loading