Αναστολή και στην Ελλάδα στις πτήσεις Boeing 737 Max

Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις των Boeing 737 Μax 8 και 9 και στα ελληνικά αεροδρόμια μετά τη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) να αναστείλει όλες τις πτήσεις των δυο παραπάνω μοντέλων στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines.

propoli

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, από χθες το απόγευμα δόθηκε εντολή σε όλα τα αεροδρόμια για απαγόρευση πτήσεων των συγκεκριμένων αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο.

«H EASA αποφάσισε να αναστείλει όλες τις πτήσεις των δύο μοντέλων» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση thw EASA. Είχαν προηγηθεί 14 χώρες, μεταξύ των οποίων επτά ευρωπαϊκές, που είχαν ανακοινώσει ότι καθηλώνουν τους συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών της Boeing.

Υπενθυμίζεται ότι η συντριβή του 737 Max 8 της Ethiopian Airlines κοντά στην Αντίς Αμπέμπα ήρθε τέσσερις μήνες μετά από παρόμοιο δυστύχημα στο ίδιο μοντέλο αεροσκάφους της Lion Air στη Ινδονησία.

Η μία μετά την άλλη οι χώρες καθηλώνουν τα αεροσκάφη Boeing 737 Max 8, στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας στην Αιθιοπία αλλά και τη συντριβή του αεροσκάφους της Lion Air.

 

 

Loading