ΑΣΟΕΕ: Λουκέτο λόγω διακίνησης ναρκωτικών

Λουκέτο στην ΑΣΟΕΕ αποφάσισε η Σύγκλητος, ως μία συμβολική κίνηση – κραυγή αγωνίας για τις διαστάσεις που έχει πάρει το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών εντός και εκτός της σχολής.

propoli

Αύριο Τετάρτη (24/10), λοιπόν, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ, πρώην ΑΣΟΕΕ) δεν θα λειτουργήσει, προκειμένου να θορυβήσει και να κινητοποιήσει την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς για το μείζον ζήτημα που υπάρχει στην περιοχή και το οποίο θέτει καθημερινά σε κίνδυνο φοιτητές και καθηγητές.

Η Σύγκλητος εξηγεί, μεταξύ άλλων, ότι επανεξέτασε την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους γύρω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΟΠΑ, εξαιτίας της παρουσίας εμπόρων, διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών.

Διαπιστώθηκε, λοιπόν, ότι οι επικρατούσες συνθήκες ολοένα και επιδεινώνονται τις τελευταίες ημέρες, δημιουργώντας μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια και την υγιεινή όλων όσοι φοιτούν ή εργάζονται στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα.

Τι αναφέρει το ψήφισμα της Συγκλήτου της ΑΣΟΕΕ:

«Η Σύγκλητος, με αίσθημα ευθύνης και εκφράζοντας την αγωνία της πανεπιστημιακής κοινότητας, πρωτίστως των χιλιάδων φοιτητών του Ιδρύματος, και με στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος της ασφάλειας και των συνθηκών υγιεινής, αποφάσισε συμβολικά την αναστολή της ακαδημαϊκής λειτουργίας των προπτυχιακών προγραμμάτων του Ιδρύματος την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους και δρόμους με τους οποίους γειτνιάζει άμεσα το Πανεπιστήμιο».

Loading