Στην Αθήνα η 17χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια Αχέντ Ταμίμι

Στην Αθήνα κατέφτασε σήμερα το πρωί η 17χρονη Παλαιστίνια αγωνίστρια, που έχει αναδειχθεί σε σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα, Αχέντ Ταμίμι με την οικογένειά της, τον πατέρα της Μπασέμ, τη μητέρα της Ναριμάν και τα δύο μικρότερα αδέλφια της.

propoli

Στο αεροδρόμιο, την υποδέχθηκαν ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ το παρών όπως ήταν φυσικό έδωσε και ο πρέσβης της Παλαιστίνης Μαρουάν Τουμπάσι.

Από την πλευρά του, ο Παπαδάκης την καλωσόρισε, δηλώνοντας πως «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ξεπεράστηκαν τα εμπόδια και είστε εσύ και η οικογένειά σου σήμερα μαζί μας», ενώ η Αχέντ Ταμίμι ανταπάντησε ευχαριστώντας το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για την υποστήριξη που εξέφρασαν στον αγώνα της, στη διάρκεια της φυλάκισής της, αλλά και το επόμενο διάστημα.

Η Αχέντ Ταμίμι, αναμένεται να δώσει το παρών στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ, ενώ την Κυριακή, η Αχέντ Ταμίμι και η οικογένειά της θα παραθέσουν συνέντευξη Τύπου στις 18.00-19.00 στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, στην οποία θα μιλήσει και ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.

Loading