Οι ΗΠΑ εξαιρούν οριστικά τους Έλληνες από τη βίζα

Οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισαν να απαλλάξουν οριστικά τους Έλληνες πολίτες από την διαδικασίας για βίζα, καθώς αποφασίστηκε η παύση της περιοδικής αξιολόγησης, που ίσχυε μέχρι πρότινος.

propoli

Σύμφωνα με την διαδικασία που ίσχυε μέχρι τώρα, οι Έλληνες πολίτες δεν χρειάζονταν μεν βίζα, ειδικά με την έκδοση των νέων διαβατηρίων, τα οποία κρίνονται ως πολύ υψηλής ασφάλειας, ωστόσο κάθε χρόνο γινόταν μια διαδικασία αξιολόγησης από τις ΗΠΑ της όλης διαδικασίας. Τώρα σύμφωνα με την τελευταία απόφαση, δεν θα γίνεται ούτε η ετήσια αξιολόγηση που γινόταν.

Σύμφωνα με επιστολή, που απέστειλαν οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η χώρα μας παραμένει στο Πρόγραμμα Απαλλαγής θεώρησης Εισόδου στις ΗΠΑ (Visa Waiver Program).

Το γεγονός αυτό δείχνει, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, θεωρούν ότι οι ελληνικές αρχές πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Όπως αναφέρεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «η απόφαση αυτή συνιστά μια ακόμη σημαντική επιβεβαίωση του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, ενώ αντανακλά το εξαιρετικό επίπεδο της διμερούς συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες στον τομέα της Προστασίας του Πολίτη».

Loading