Βαριές ποινές στους κατηγορούμενους της ληστείας στο Λυκαβηττό

Αυλαία με βαριές ποινές έπεσε σήμερα στη  δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης σε βάρος του κομμωτή Παν. Καλλίτση και της πρώην συζύγου του, Έλενας Χριστοστοπούλου,  τον Ιανουάριο του 2016 στο γκαράζ του σπιτιού τους στο Λυκαβηττο.

propoli

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθήνας  καταδίκασε σε 41 χρόνια κάθειρξη τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, χωρίς να συγχωνεύσει την ποινή του.

Κι αυτό γιατί όπως επεσήμανε η πρόεδρος του δικαστηρίου, ο  κατηγορούμενος που είχε πυροβολήσει σε βάρος του κομμωτή διέπραξε τα αδικήματα  ενώ ήταν  σε άδεια από τις φυλακές και σύμφωνα με το νόμο Παρασκευόπουλου για εγκλήματα που τελέστηκαν υπό αυτό το καθεστώς οι ποινές που επιβάλλονται δεν συγχωνεύονται.

Πάντως πραγματικά εκτιτέα έτη για τον 42χρονο είναι τα 25 έτη.  Στον Ιρακινό κατηγορούμενο ο δικαστήριο επέβαλλε κατά συγχώνευση 14 χρόνια κάθειρξη για μια απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα ληστείας.

Στον τρίτο κατηγορούμενο πρώην αστυνομικό επεβλήθη  κάθειρξη 10 ετών για απόπειρα ληστείας.

‘Νιώθω δικαιωμένος ,ηθικά μέσα μου έκλεισε η υπόθεση. Προσδοκώ στη λύτρωσή τους και όχι στην καταστροφή τους”, δήλωσε  μετά την ολοκλήρωση της δίκης ο κομμωτής, Πάνος Καλλίτσης.

Loading