Βροχές, πολλά μποφόρ και σκόνη από την Παρασκευή!

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής και από τα δυτικά, με τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και νότια, φαινόμενα τα οποία το Σαββατοκύριακο θα επηρεάσουν ολόκληρη τη χώρα.

propoli

Σε βίντεο του κόμβου meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) παρουσιάζονται οι προγνωστικοί χάρτες βροχόπτωσης από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, στη διάρκεια της Παρασκευής τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα, την Κρήτη και προς το βράδυ τις Κυκλάδες. Το Σάββατο οι βροχές θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ την Κυριακή πρόσκαιρα θα περιοριστούν στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Πού θα εμφανιστούν κυρίως τα φαινόμενα

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τα εντονότερα φαινόμενα, κυρίως το Σάββατο, συμπεριλαμβάνονται τόσο η Κρήτη, όσο και ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Παράλληλα, θα επικρατήσουν πολύ ενισχυμένοι άνεμοι νοτιοανατολικών κυρίως διευθύνσεων, με εντάσεις που θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ, και στο Ιόνιο τα 9, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Με βάση τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, άλλη μία ατμοσφαιρική διαταραχή αναμένεται να δώσει εκ νέου αρκετές βροχές από τις βραδινές ώρες της Κυριακής.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: «Εργαζόμενοι γυρίστε την πλάτη στην απαξίωση»

Loading