Γαβρόγλου: «Δήλωναν τόπο κατοικίας τη Μάνδρα για να επωφελούνται στις Πανελλήνιες»

Στην καταγγελία ότι ορισμένοι υποψήφιοι φοιτητές δήλωσαν ως τόπο κατοικίας τους τη Μάνδρα Αττικής προκειμένου να απολαύσουν τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια των μαθητών από τις πληγείσες περιοχές, προχώρησε σήμερα από το βήμα της βουλής, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

propoli

Συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε ότι άνθρωποι που διαμένουν σε άλλες περιοχές «στα καλά καθούμενα εμφάνισαν ως μόνιμο τόπο κατοικίας τη Μάνδρα», προσθέτοντας πως «υπάρχει ένα ποσοστό στην κοινωνία μας, που κάθε φορά προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μια διάταξη που ο πυρήνας της είναι σωστός».

Η αποκάλυψη ήρθε κατά την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, από τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιο Δημοσχάκη, ο οποίος ζήτησε να μάθει τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση δεν ενέταξε τη Σαμοθράκη στην ευνοϊκή ρύθμιση για την εισαγωγή μαθητών πληγείσων περιοχών σε ΑΕΙ – ΤΕΙ.

«Είναι δυνατόν να συγκρίνετε τη Μάνδρα; Είχαμε νεκρούς. Είχαμε μήνες ολόκληρους για να μπει μια τοπική κοινωνία σε κανονικότητα» τόνισε ο Αν. Δημοσχάκης, απαντώντας με τη σειρά του στην καταγγελία του Κ. Γαβρόγλου.

Loading