ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για καταδίκη συνδικαλιστών: «Η δίκη θα έχει συνέχεια…»

Ανακοίνωση για την καταδίκη επτά συνδικαλιστών – μελών της εξέδωσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους επτά από τους συνολικά 58 κατηγορούμενους για την υπόθεση των χρηματοδοτήσεων της ΔΕΗ προς το συνδικαλιστικό φορέα των εργαζομένων της την τριετία 2008-2010.

propoli

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ εκφράζει την ελπίδα ότι «στην επόμενη φάση οι συνάδελφοι συνδικαλιστές θα δικαιωθούν» και τονίζει ότι «η δίκη θα έχει συνέχεια».

«Η χθεσινή εξέλιξη δεν ακυρώνει τους αγώνες, τις προσπάθειες και την αφοσίωση των επτά συναδέλφων μας στο θεσμικό τους ρόλο, δηλαδή την προάσπιση και την προαγωγή των εργασιακών δικαιωμάτων», τονίζει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της και προσθέτει:

«Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς, ότι η δίωξη εναντίον των 58 είχε πολιτική αφετηρία. Ακόμα, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι η εκποίηση μιας δημόσιας επιχείρησης θα ήταν πολύ πιο εύκολη χωρίς την “ενοχλητική παρουσία” των εκπροσώπων των εργαζομένων. Το δάνειο των 500.000 ευρώ έχει επιστραφεί στη ΔΕΗ και μάλιστα εντόκως. Συνεπώς, η οποιαδήποτε -περί του αντιθέτου- αναφορά σε ορισμένα ΜΜΕ αν δεν είναι βαριά άγνοια, τότε είναι κραυγαλέα σκοπιμότητα».

Η απόφαση για τα μέλη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, το δικαστήριο αθώωσε τους 51 εκ των κατηγορουμένων και καταδίκασε τους υπόλοιπους επτά.

Σε όλους τους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και τους επιβλήθηκαν ποινές από 3 έως 5 χρόνια φυλάκισης. Σε όλους δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση και συνεπώς αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η δικογραφία

Η δικογραφία για την υπόθεση σχηματίστηκε μετά από εισαγγελική έρευνα με αφορμή πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και αφορά χρηματικά ποσά που εγκρίθηκαν και χορηγήθηκαν από τη ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ, τα οποία φαίνεται είτε να μη χρησιμοποιήθηκαν για τους σκοπούς που διατέθηκαν, είτε να αφορούσαν υπερκοστολογημένες δραστηριότητες.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση περιλαμβάνεται επίσης και δάνειο της Επιχείρησης προς το συνδικαλιστικό σωματείο, ύψους 500.000 ευρώ, το οποίο κατά τη δικογραφία δεν επεστράφη στην ΔΕΗ. Το ποσό φέρεται να έχει επιστραφεί τελικά στην ΔΕΗ λίγο πριν η υπόθεση φθάσει στο ακροατήριο.

Loading