Γ. Πατούλης: Όχι στο ξεπούλημα της Ιστορίας μας

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δε θα ανεχθεί το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας. Λέμε όχι στο ξεπούλημα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της υπογραφής συμφωνίας στις Πρέσπες.

propoli

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ο  κ. Πατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Είμαστε περήφανοι για την Ιστορία μας. Όσοι σήμερα συμβάλλουν στο ξεπούλημα του ονόματος Μακεδονία θα τους γράψει με μαύρα γράμματα η ιστορία. Η μόνη απάντηση για το ζήτημα μπορεί να δοθεί από το λαό μέσω δημοψηφίσματος. Δημοψήφισμα εδώ και τώρα. Για να προστατέψουμε την πατρίδα μας για να υπερασπιστούμε τη Μακεδονία».

Ποιοι έδωσαν το παρών

Δυναμικό παρών έδωσαν εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης, το μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Δημοσθένης Κουπτσίδης, οι δήμαρχοι Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος, Σερβίων -Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος, Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης, Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος, Πέλλας Γρηγόρης Στάκκος, Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Φώτης Κεχαγιάς, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας Γιώργος Τσαλαγιώργος, το μέλος της Επιτροπής Γιώργος Γώγος, εκπρόσωποι της Παμμακεδονικής Ένωσης, πλήθος αιρετών δημοτικών συμβούλων, εκπρόσωποι Σαρακατσαναίων, Ποντίων και Βλάχων.

Το παρών έδωσαν και εκπρόσωποι της Eκκλησίας. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος Ιωάννου, ο Μητροπολίτης Γρεβενών Δαβίδ Τζιουμάκας, Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος Πασσαλής, Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος Παπαλεξίου, Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ Παπακώστας.

Loading