Δικογραφία σε 19χρονο για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Δικογραφία σε βάρος 19χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδος.

propoli

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε στην ελληνική επικράτεια, χρήστης του διαδικτύου, που κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα ανωτέρω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι μέρος των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών αντιστοιχούν σε σύνδεση καταχωρημένη στην οικία του 19χρονου σε περιοχή της Βορείου Ελλάδoς.

Τι κατασχέθηκε

Κατόπιν των ανωτέρω, στις 20 Σεπτεμβρίου 2018, κλιμάκιο αστυνομικών, διενήργησε έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) σκληροί δίσκοι, οι οποίοι εξήχθησαν από (2) ηλεκτρονικούς υπολογιστές και συσκευή έξυπνου κινητού τηλεφώνου (smartphone) με κάρτα SIM.

Δείτε επίσης: Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία που βρίσκονται κοντά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Loading