Δολοφονία Μακρή: Προφυλακίστηκε ο 30χρονος φερόμενος ως εκτελεστής

Στη φυλακή οδηγείται  ο 30χρονος από τη Βουλγαρία που κατηγορείται ότι στις 31 Οκτωβρίου του 2018 δολοφόνησε τον ελληνοαυστραλό επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, έξω από το σπίτι του στη Βούλα.

propoli

Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Στην απολογία του αρνήθηκε ότι είναι ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας.

«Δεν είμαι εγώ αυτός που φαίνεται στο βίντεο»

«Δε γνώριζα καν τον επιχειρηματία», φέρεται να υποστήριξε, ισχυριζόμενος ότι δεν είναι εκείνος που φαίνεται στο βίντεο να πυροβολεί τον Γιάννη Μακρή τέσσερις φορές. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του όταν η ανακρίτρια τον ρώτησε για ποιο λόγο είχε έρθει στην Αθήνα, φέρεται να απάντησε: «Γιατί μου αρέσει να κάνω διακοπές στην Ελλάδα και γιατί θα ήθελα να ανοίξω μια επιχείρηση. Έχω ήδη δύο επιχειρήσεις στον Καναδά οι οποίες μου παρέχουν οικονομικά οφέλη.»

Σχετικά με τα αυτοκίνητα που άλλαξε ο κατηγορούμενος μέχρι τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή, φέρεται να είπε: «Το ένα από τα 3 οχήματα το άλλαξα τον Οκτώβριο γιατί ήταν μικρό και επειδή ήμουν μεγαλόσωμος δεν με χωρούσε. Το δεύτερο μου το έσπασαν, ενώ το είχα παρκαρισμένο έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενα» .

Σε δήλωσή του ο συνήγορός του Αλέξανδρος Λυκουρέζος ο οποίος τον ανέλαβε , μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα, ανέφερε: «Εμείς αναλάβαμε την υπεράσπισή του χθες βράδυ. Δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος για την αξιολόγηση του υλικού μιας ογκωδέστατης δικογραφίας. Ο κατηγορούμενος απάντησε σε ορισμένες ερωτήσεις, αρνείται την κατηγορία κι επιφυλασσόμαστε αφού ολοκληρώσουμε τη μελέτη όλων των εγγράφων της δικογραφίας να υποβάλλουμε λεπτομερέστατο υπόμνημα στην ανακρίτρια.».

Loading