Παξοί – Δυστύχημα: Με δίπλωμα αλλά άπειρος ο πατέρας

«Μουδιασμένη» παραμένει η κοινωνία στους Παξούς, μετά το δυστύχημα με φουσκωτό σκάφος που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο (14/7) και στοίχισε τη ζωή σε έναν 15χρονο τουρίστα.

propoli

Η οικογενειακή τραγωδία έγινε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Γαίου και του Μογοννησίου, όπου είχαν μεταβεί με νοικιασμένο ταχύπλοο ο άτυχος Αμερικανός και η οικογένειά του. Κάποια στιγμή, ο νεαρός γλίστρησε, έπεσε στη θάλασσα και διαμελίστηκε από την προπέλα του σκάφους, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και όλο το νησί.

Είχε δίπλωμα ο πατέρας, αλλά…

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το φουσκωτό οδηγούσε ο πατέρας του άτυχου εφήβου, ο οποίος είχε δίπλωμα χειρισμού ταχύπλοου.

Ωστόσο, ο 50χρονος δεν είχε την απαραίτητη εμπειρία, κάτι που φαίνεται να έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφασή του να βγει στη θάλασσα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Την ώρα του δυστυχήματος, εξάλλου, στην περιοχή έπνεε δυνατός αέρας και υπήρχε κυματισμός, γεγονός αποτρεπτικό για βόλτες αναψυχής. Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι υπήρχε απαγορευτικό στο κανάλι μεταξύ Παξών και Κέρκυρας.

Η μοιραία πτώση

Όπως όλα δείχνουν, κάποια στιγμή ο νεαρός δεν κατάφερε να κρατηθεί γερά, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στη θάλασσα. Το αποτέλεσμα ήταν να παρασυρθεί από την προπέλα της 150 ίππων εξωλέμβιας μηχανής και να χάσει τη ζωή του.

Η προανάκριση για το συμβάν συνεχίζεται.

 

Loading