Εθνικό πένθος – Ταυτοποιήθηκαν 10 από τα θύματα

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων, ενώ η μακάβρια λίστα με τα θύματα μεγαλώνει και ανέρχεται πλέον στους 81 επιβεβαιωμένους νεκρούς.

propoli

Οι διασώστες και τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού που λαμβάνουν μέρος στις έρευνες ψάχνουν μέσα στα χαλάσματα και τα αποκαϊδια από σπίτι σε σπίτι.

Παράλληλα, εξελίσσεται και το δύσκολο έργο της αναγνώρισης των σωρών, που έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο Σχιστού και από όπου μεταφέρονται σταδιακά στο νεκροτομείο Αθηνών στο Γουδί για νεκροψία και λήψη γενετικού υλικού, μπορούν να ταυτοποιηθούν μόνο με το dna.

Την νεκροψία νεκροτομή διενεργεί η ιατροδικαστική υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών και η ιατροδικαστική υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Άλλα 10 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί ενώ απομένουν για ταυτοποίηση άλλες 62 σωροί

Όπως έγινε γνωστό, γίνεται  η διαδικασία αναγνώρισης με μεθόδους μακροσκοπικής αναγνώρισης από τους ιατροδικαστές και μέσω του DNA από τα αρμόδια εργαστήρια και προχωρούν οι διαδικασίες.

Oι ταυτοποιήσεις γίνονται από τη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών και το  εργαστήριο DNA της ΕΛΑΣ, ενώ στη συνέχεια τα αποτελέσματα διαβιβάζονται στη Διεύθυνση Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος η οποία έχει αναλάβει την προανάκριση και το έργο ενημέρωσης των οικογενειών.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων μπορούν να προσέρχονται στο αμφιθέατρο του εργαστηρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, έως και την Παρασκευή 27/07/2018 από ώρα 08:00 έως 20:00, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Η εικόνα των πυρκαγιών τώρα

Σε ύφεση είναι πλέον οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, την περασμένη Δευτέρα, στην ευρύτερη περιοχή Κινέτας και της Καλλιτεχνούπολης Αττικής.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, όσον αφορά την πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, όπου ανακόπηκαν τα μέτωπα προς τους Αγίους Θεοδώρους και το Λουτράκι, επιχειρούν αυτή την ώρα 176 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 9 οχήματα ΟΤΑ, 3 μηχανήματα έργου, 10 υδροφόρες και 1 ελικόπτερο.

Σχετικά με τη φονική πυρκαγιά, που ξεκίνησε από την Καλλιτεχνούπολη Αττικής, επιχειρούν τώρα 190 πυροσβέστες, με 96 οχήματα και 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Επίσης, σημειώνεται, ότι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, «κάθε πτήση τόσο επανδρωμένων, όσο και μη επανδρωμένων εναερίων μέσων (drones) στην ευρύτερη περιοχή επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αποτελεί σοβαρή παράβαση και δημιουργεί κινδύνους ασφάλειας πτήσεων.

Για τον λόγο αυτό απαγορεύεται αυστηρά η πτήση των συγκεκριμένων μέσων, σε ακτίνα περίπου 10 χιλιομέτρων από το κέντρο της περιοχής. Παραβίαση του υφιστάμενου πλαισίου επισύρει ιδιαίτερα αυστηρές ποινικές και διοικητικές ποινές.

Εξαιρούνται οι πτήσεις που έχουν την προβλεπόμενη άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και την έγκριση του Πυροσβεστικού Σώματος».

Loading